Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 3 травня, 17:56:19

У Чернігові обмежать фінансування не першочергових видатків в умовах воєнного стану

25.07.2023   11:18Агенцiя

Про це повідомив виконуючий обов'язки Чернігівського міського голови Олександр Ломако під час загальноміської наради 25 липня. Відповідне доручення вже отримало фінансове управління міської ради і почало працювати над переглядом видатків в межах головного кошторису міста.

— Після вражаючих скандалів щодо витрат із держбюджету на придбання барабанів та десятки мільйонів на виготовлення сценаріїв до серіалів "Незабудка", "Тамада", "Інгулець" та інші, крайнім намагаються знову зробити місцеве самоврядування. Це — несправедливо. Ми точно в цій історії не невістка.

Але. Впевнений, що місцеве самоврядування має продовжувати демонструвати лідерство, в плані раціональності витрат бюджетів та допомоги ЗСУ. Тому я дав доручення фінуправлінню провести аудит видатків по окремим розпорядникам та комунальним підприємствам на II півріччя та надати мені відповідний аналіз. Після цього будуть внесені зміни до бюджету та з необов‘язкових, для військового часу, статей кошти будуть перенаправлені на більш актуальні, — повідомив Олександр Ломако.

Вже є перші результати роботи в цьому напрямку — зупинені окремі тендери, зокрема, вартістю 15 млн грн — придбання тротуарної плитки для виконання ремонтів, йшлося під час наради.

— Цей напрямок ми перенесемо на час після Перемоги. По тим статтям, де будуть сумніви — будемо проводити публічні консультації та слухати думки людей, — зазначив в.о. міського голови.

З бюджету Чернігівської міської територіальної громади на підтримку ЗСУ вже виділено 158,5 млн грн. Кошти спрямовані на програми підтримки військових частин, підвищення обороноздатності міста, допомогу військовослужбовцям та їхнім родинам. До кінця року ця цифра продовжуватиме збільшуватися.

— Попри те, що у нас ще є дуже суттєві витрати на відновлення Чернігова, який зазнав одних із найбільших руйнувань. Якщо додати до цього витрати на функціонування міста — це і є весь бюджет Чернігова. Ніяких інших витрат ми не несемо. Але деякі статті підкоригуємо, щоб, повторюся, демонструвати лідерство та показувати приклад, в тому числі, деяким органам державної влади, — говорить Ломако.

Пресслужба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

«єВідновлення» в області: понад дві тисячі компенсацій за пошкоджене майно та 307 житлових сертифікатів 15:05

На Чернігівщині триває реалізація програми з надання компенсацій за пошкоджене та зруйноване житло «єВідновлення», яка стартувала майже рік тому. Про стан її реалізації говорили сьогодні на брифінгу в медіацентрі ОВА.

До 11 років позбавлення волі засуджено російського військовослужбовця, який стріляв у цивільних під час тимчасової окупації Чернігівщини 15:03

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури Чернігівським районним судом у порядку спеціального судового розгляду визнано винним російського військовослужбовця у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Його засуджено до 11 років позбавлення волі.

Дмитро Блауш: ці діти вчать інших не бути байдужими 15:01

Плетіння маскувальних сіток для бійців на передовій вже стало невід'ємною частиною життя для одинадцяти діток із Ріпок Чернігівського району.

 На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів

На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів 14:48

Слідчі Головного управління Нацполіції в області викрили у Чернігівському районі зловмисника, який систематично здійснював придбання та подальший збут особливо небезпечних психотропних речовин.

Ломако та Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів у Чернігові 14:44

В.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако та начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів приватних перевізників у Чернігові.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини