Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 01:20:18

За січень – березень 2023 року аудитори Чернігівщини забезпечили відшкодування втрат на суму майже 33 млн грн

06.04.2023   16:43Агенцiя

За результатами проведених протягом січня – березня 2023 року ревізій та перевірок закупівель фахівці Управління Північного офісу Держаудитслужби в Чернігівській області виявили порушень, що призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів, на суму 4,4 млн грн, фактів неефективних управлінських дій (рішень) або ризикових операцій, що призвели або можуть призвести у подальшому до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, на суму 37,5 млн грн.

Завдяки роботі аудиторів забезпечено відшкодування фінансових порушень, що призвели до втрат, на суму майже 33 млн грн (з урахуванням відшкодування за попередні звітні періоди).
За результатами аудитів виявлено втрат фінансових і матеріальних ресурсів унаслідок неефективних управлінських дій (рішень) або ризикових операцій на загальну суму понад 178 млн грн.
У результаті належного реагування об’єктів контролю на рекомендації державних аудиторів попереджено втрат фінансових і матеріальних ресурсів внаслідок неефективних управлінських дій (рішень) або ризикових операцій на суму понад 51 млн грн, а також відшкодовано відповідних втрат на суму 1,5 млн грн.
Керівники місцевих органів влади, підприємств, установ та організацій за результатами проведених заходів державного фінансового контролю прийняли 19 управлінських рішень і врахували 33 пропозиції, надані за результатами державних фінансових аудитів.
За допущені порушення бюджетного законодавства у двох випадках до об’єктів контролю застосовано захід впливу у вигляді попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства з вимогою щодо усунення порушення.
За вчинені фінансові порушення 4 посадові особи притягнуто до адміністративної відповідальності, 1 особу притягнуто до дисциплінарної відповідальності та 3 особи ‒ до матеріальної відповідальності.
Правоохоронним органам передано матеріали 15 заходів державного фінансового контролю, за результатами розгляду яких розпочато 4 досудових розслідування та долучено до кримінальних проваджень матеріали 3 заходів державного фінансового контролю, а також вручено 2 письмові повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.
Надіслано до Державної служби фінансового моніторингу 3 інформації про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, на загальну суму 29,7 млн гривень.
 
Пресслужба Управління Північного офісу
Держаудитслужби в Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.