Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 21:48:48

За внесок у відбудову Чернігова. Комунальники, медики, освітяни та інші отримають фінансову винагороду від міста

31.03.2023   09:16Агенцiя

Працівники і працівниці комунальних підприємств, які зробили особистий внесок у відновлення Чернігова, отримають одноразову матеріальну допомогу-винагороду від міста у розмірі 3 тисячі гривень.

Відповідне рішення депутати одноголосно погодили під час 30-ої сесії Чернігівської міської ради VIIІ скликання сьогодні, 30 березня.

Виплати здійснюватимуться у рамках міської Програми надання одноразової матеріальної допомоги-винагороди мешканцям міста Чернігова за особистий внесок у відновлення міста – героя від наслідків російської військової агресії на 2023 рік.

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми у 2023 році, становить 43 млн грн.

Кому надаватиметься така винагорода

Допомогу від міста зможуть отримати працівники комунальних підприємств Чернігівської міської ради, у тому числі некомерційних, а також закладів, установ та організацій міста державної та комунальної форми власності, які повністю або частково утримуються за рахунок коштів бюджету Чернігівської міської територіальної громади:

    місце проживання яких зареєстровано у місті Чернігові;
    які фактично пропрацювали станом на 6 березня 2023 року не менше двох місяців.

Матеріальна допомога – винагорода не надаватиметься працівникам, трудові відносини з якими призупинено, та/або які знаходяться у відпустці без збереження заробітної плати на час дії воєнного стану.

Порядок реалізації та фінансування Програми

Клопотання та списки працівників, які мають право на отримання такої матеріальної допомоги, подають до Чернігівської міської ради керівники зазначених підприємств Чернігова.

До заяви додаються:

 — копія паспорту громадянина України;

 — копія облікової картки платника податків (крім осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку у паспорті про наявність права здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта);

 — реквізити рахунку (IBAN), на який має бути перерахована допомога.

Відповідні заяви мають бути подані не пізніше 1 грудня 2023 року.

За результатами розгляду поданих документів департамент соціальної політики Чернігівської міської ради підготує пропозиції про надання такої одноразової матеріальної допомоги на розгляд відповідної Комісії, яка створюється розпорядженням в.о. міського голови. Комісія сформує перелік осіб, які мають право отримати з бюджету Чернігівської міської територіальної громади одноразову матеріальну допомогу. Виплати здійснюватиме департамент соціальної політики Чернігівської міської ради, шляхом перерахування коштів на особовий рахунок заявника, зазначений у заяві.

Пресслужба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.