Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 19:47:56

Новобасанська територіальна громада: питання відновлення інфраструктури та житлового сектору

31.03.2023   08:54Агенцiя

Наявні результати та подальші плани щодо відбудови та відновлення пошкоджених об’єктів 29 березня з представниками Новобасанської сільської ради обговорив під час робочої поїздки перший заступник начальника Чернігівської ОВА Костянтин Мегем.

    «Наразі вже ухвалений Закон, який запроваджує механізм компенсації за зруйноване та пошкоджене житло внаслідок російської агресії в Україні. Саме на основі даних, внесених в Реєстр і буде прийматись рішення про компенсацію та відшкодування, тому громаді потрібно попрацювати в цьому напрямку» — наголосив Костянтин Мегем.

З головою Новобасанської громади Миколою Дяченком обговорили можливість налагодження співпраці з компанією ROCKWOOL, яка активно продовжує підтримувати Чернігівщину, в тому числі наданням мешканцям утеплювача для відновлення постраждалого житла.

Нині у громаді триває будівництво 26 каркасних будинків для родин, що втратили житло та для внутрішньо переміщених осіб з інших регіонів. Проєкт реалізує організація Благодійний фонд  «Район №1» за підтримки німецьких партнерів та благодійного фонду «Хелп Україна».

З квітня у громаді триває активна відбудова інфраструктури та житла, пошкоджених у результаті військової агресії рф. За підтримки міжнародних організацій відновлено вже 78 житлових будинків, ще у 38  — тривають роботи. За кошти місцевого бюджету, Фонду «Партнерство за сильну Україну» та благодійників відновлено дві школи, садочок, встановлені вікна в амбулаторіях. Стоїть актуальним питання відновлення пошкодженого дитячого садочку та школи в с. Новий Биків.

Попереду — ще чимало роботи, адже під час перебування на території громади російські війська завдали значних руйнувань як приватному житлу громадян, так і соціальній інфраструктурі.
 


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини