Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 17 квітня, 02:18:48

“Армія відновлення” на Чернігівщині: 625 безробітниху минулому році та стільки ж – за 3 місяці поточного

30.03.2023   13:21Агенцiя

Такі підсумки залучення безробітних до суспільно корисних робіт називають у обласному центрі зайнятості.

Їх силами у громадах області здійснюються ремонтно-відновлювальні роботи, облаштовуються укриття, розчищаються від чагарників та прибираються придорожні й прибережні смуги, заготовляються дрова, розвантажується та фасується гуманітарна допомога. Для посилення обороноздатності та потреб Збройних Сил безробітні зводять фортифікаційні та інженерні споруди, завали на дорогах та шляхах ймовірного руху ворога, допомагають у приготуванні їжі військовим, а також плетуть маскувальні сітки та виготовляють окопні свічки.Нещодавно перелік «добрих справ» поповнився ще одним видом -у одній з громад області безробітні спільно з комунальниками ремонтують та очищають криниці.
Нагадаємо: на період участі у суспільно корисних роботах з безробітними укладається строковий трудовий договір, оплата праці не може бути нижчою розміру мінімальної заробітної плати, яка на сьогодні складає 6700 грн, що є більшою за середню виплату допомоги по безробіттю.До речі, у поточному році на оплату їх праці з Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття витрачено 3 млн 270 тис. грн.
Бажаєте й ви вступити до «Армії відновлення» країни? Звертайтеся до структурного підрозділу обласної служби зайнятості, зручного для вашого відвідування, або на наш канал онлайн-підтримки в Telegramhttps://t.me/pitrymkaDSZChernigiv
                                                                                      

Світлана Шеремет, обласний центр зайнятості
 

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини