Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 13:10:48

Протягом січня-лютого 2023 року платники Чернігівщини сплатили понад 4,6 млрд гривень податків, зборів та єдиного внеску

14.03.2023   09:56Агенцiя

Платниками податків Чернігівської області у січні-лютому поточного року до бюджетів усіх рівнів сплачено 2,9 млрд грн податків, зборів та обов’язкових платежів, що на 19,2 відс. перевищує фактичні надходження відповідного періоду 2022 року. Єдиного соціального внеску надійшло 1,7 млрд грн (зростання на 73,6 відс.).

Зокрема, до державного бюджету спрямовано майже 1,2 млрд грн, що становить 40 відс. загальної суми сплачених податків. Значна частина надходжень забезпечена від сплати податку на доходи фізичних осіб і військового збору – 473,5 млн грн (40,7 відс. надходжень до державного бюджету), податку на додану вартість – 432 млн грн (37,1 відс.), рентних платежів за користування природними ресурсами – 185 млн грн (15,9 відс.) та податку на прибуток – 42 млн грн (3,6 відс.). Сума сплачених до державного бюджету податків залишилася практично на рівні 2022 року.
До місцевих бюджетів усіх рівнів платниками податків сплачено 1,8 млрд грн, в тому числі податку на доходи фізичних осіб – 1,3 млрд грн (73,7 відс. в загальнообласній сумі), єдиного податку – 223 млн грн (12,5 відс.), податку на майно – 154 млн грн (8,7 відс.). Факт відповідного періоду минулого року перевищено на 40,3 відс. або на 512 млн гривень.
За січень-лютий 2023 року найбільшу частку у сплаті податків, зборів та платежів до Зведеного бюджету Чернігівської області становить сплата суб’єктами господарювання по таких галузях:
-    державне управління, оборона, охорона правопорядку, освіта та охорона здоров’я – 38,1 відс.,
-    сільське та лісове господарство – 17,5 відс.,
-    добувна промисловість – 7,3 відс.,
-    переробна промисловість – 8,2 відс.,
-    оптова і роздрібна торгівля, ремонт автотранспортних засобів – 6,2 відс.
Роботодавцями та самозайнятими особами сплачено за два місяці 2023 року 1,7 млрд грн єдиного внеску на загальнодержавне обов’язкове соціальне страхування (на 73,6 відс. більше відповідного періоду минулого року), що вкрай важливо для своєчасної та повної виплати пенсій та соціальної допомоги.
Головне управління ДПС у Чернігівській області дякує платникам податків за належне виконання своїх обов’язків щодо сплати податків до бюджетів та єдиного внеску, навіть за несприятливих умов для ведення бізнесу під час воєнного стану.

Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини