Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 11:24:36

Понад 1,5 мільярда гривень отримали бюджети Чернігівщини у січні 2023 року від сплати податків

14.02.2023   10:55Агенцiя

Головне управління ДПС у Чернігівській області дякує всім сумлінним платникам, які не зважаючи на складний воєнний час, сплачують податки та збори і тим самим фінансово підтримують державу.

Так, у січні 2023 року до бюджетів усіх рівнів юридичними та фізичними особами сплачено понад 1,5 млрд грн податків та зборів, що на 25,5 відс. або на 314 млн грн більше, ніж у січні 2022 року.
До державного бюджету спрямовано 42 відсотки загальної суми надходжень (645 млн грн або на рівні січня попереднього року. Зросли надходження порівняно з минулорічними по податку на доходи фізичних осіб на 81,4 відс. (+78 млн грн) та військовому збору на 60 відс. (+21 млн грн).
До місцевих бюджетів усіх рівнів сплачено 900 млн грн податків та зборів (58 відс. в загальнообласній сумі надходжень). У порівнянні з січнем 2022 року надходження збільшились на 53 відс. (+313 млн грн). Внаслідок цього територіальні громади та обласний бюджет отримали додаткові кошти для реалізації своїх повноважень та відновлення інфраструктури.
Основну суму доходів місцевого бюджету (71 відс.) сформовано за рахунок податку на доходи фізичних осіб, якого сплачено 641 млн грн (майже на 81 відс. або на 287 млн грн більше, ніж у січні 2022 року). Доля єдиного податку – 16 відсотків (надійшло 144,8 млн грн, що на 16 відс. більше за факт січня 2022 року); податку на майно – 8,5 відс. (надійшло 76,7 млн грн, що дорівнює минулорічному рівню).
Крім того, у січні 2023 року сплачено 791 млн грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, чим забезпечено приріст надходжень порівняно з минулорічними на 73 відс. або на 334 млн гривень.
Виконання свого громадянського обов’язку платниками щодо сплати податків, зборів та єдиного внеску сприяє підвищенню обороноздатності країни, дозволяє профінансувати у повному обсязі виплату пенсій, зарплат, соціальної допомоги, а також направити кошти на відновлення інфраструктури та житлового фонду.

         Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини