Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 16:18:29

Новий професійний старт у 45+

13.12.2022   10:32Агенцiя

Такий шлях обрали для себе семеро чернігівців, які отримали від служби зайнятості ваучери на навчання для підвищення своєї конкурентоспроможності на ринку праці.

Ваучер – це документ, що  дає право безкоштовно пройти навчання та підвищити свій професійний рівень за однією з 70 професій та спеціальностей із затвердженого Переліку, ознайомитися з яким можна на сайті Державної служби зайнятості https://www.dcz.gov.ua/.../perelik-profesiy-specialnostey...

Чернігівці для навчання обрали професії, які наразі є затребуваними у роботодавців області, а саме: слюсар-ремонтник, електромонтер, кухар, тракторист-машиніст. Здобуватимуть їх вони у професійно-технічних навчальних  закладах міста, таких як: «Чернігівське вище професійне училище», «Чернігівський професійний будівельний ліцей», Чернігівський професійний ліцей залізничного транспорту, «Чернігівський обласний НКК». Для цього їм знадобиться від п’яти до семи з половиною місяців.

Нагадуємо: скористатися ваучером на навчання можуть громадяни, старше 45 років, які не перебувають на обліку в службі зайнятості як безробітні, мають професійно-технічну або вищу освіту та страховий стаж не менше 15 років.
Також отримати ваучер можуть й інші категорії населення, зокрема звільнені з військової служби, учасники АТО, внутрішньо переміщені особи, тощо. Більше інформації читайте за посиланням: https://www.dcz.gov.ua/storinka/vauchery

Консультацію щодо отримання ваучера на навчання можна отримати в будь-якому центрі зайнятості, зручному для вашого відвідування; в обласному центрі зайнятості за телефоном (0462) 77-90-31, або на нашому каналі онлайн-підтримки в Telegramhttps://t.me/pitrymkaDSZChernigiv

Пресслужба обласного центру зайнятості

 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини