Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 13:22:14

Робота є на підприємствах легпрому

25.11.2022   10:43Агенцiя

Традиційно однією з провідних галузей економіки Чернігівщини є легка промисловість.В області зареєстровано понад 382 суб’єкти господарювання легпрому. Незважаючи на теперішній непростий воєнний період, підприємства працюють і потребують кваліфікованих кадрів. Знайти потрібних працівників допомагає служба зайнятості.

За словами директора Чернігівського обласного центру зайнятості Лідії Падалки, легка промисловість – це та галузь економіки, яка наразі тримає два фронти: економічний і військовий. Саме ці напрями зараз є ключовими для країни. Адже діючі підприємства наповнюють бюджет країни, забезпечують людей роботою, а ЗСУ - продукцією вітчизняного виробництва.Серед основних виробників – відомі на Чернігівщині та за її межами підприємства: ТОВ «Алітоні», ПрАТ «Чернігівська швейна фабрика «Елегант», ПрАТ «Прилуцька швейна фабрика», ТОВ «Сівертекс», ТОВ «Тозіналі», ПрАТ «Еліта», ТОВ «Остратекс», ВП «ТК-Стиль ТОВ «Текстиль-контакт», ПрАТ «Чернігівська взуттєва фабрика «Берегиня», ТОВ «Прилуцька швейна фабрика «Корона». В області виготовляють чоловічий, жіночий, спідній, робочий, форменний одяг, взуття, постільну білизну, ковдри, подушки, м’які іграшки, прогумовані, технічні, фільтрувальні, ситові тканини, сукно, брезент, мішковину, канати, мотузки, сітки тощо.
Цього року галузь легкої промисловості області потребувала майже 250 працівників. Саме стільки вакансій було подано роботодавцями до служби зайнятості. З них укомплектовано понад 70%. Щоправда, потреба в кваліфікованих кадрах на підприємствах легкої промисловості області існує постійно. Найбільше бракує швачок. Також потрібні закрійники, інженери-технологи, складальники верху взуття, кравці, контролери матеріалів і виробів тощо. Роботодавці гарантують офіційне працевлаштування, стабільну заробітну плату, соціальний пакет, комфортні умови праці.
Працевлаштуватись на швейні підприємства можна навіть тим, хто немає  відповідної професійної підготовки та досвіду роботи, але є бажання навчатись та працювати. Зареєстрованим безробітним служба зайнятості пропонує безкоштовно за короткий термін освоїти навики швейної майстерності або підвищити кваліфікацію з подальшим працевлаштуванням.Готують кадри безпосередньо на виробництві у роботодавця, в професійно-технічних закладах Чернігівщини,а ще - в центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Цього року на замовлення швейних підприємств області за направленням служби зайнятості навчалися 70 безробітних.
З питань працевлаштування на підприємства легпрому звертайтеся до будь-якого структурного підрозділу обласного центру зайнятості чи на наш канал онлайн-підтримки в Telegramhttps://t.me/pitrymkaDSZChernigiv.
Пропозиції легальної роботи тут:
- сайт Державної служби зайнятості https://chg.dcz.gov.ua/userSearch/vacancy
- сервіс "Єдиний портал вакансій" https://jobportal.dcz.gov.ua
-телеграм канал актуальнихвакансій «Робота зараз: Державна служба зайнятості» https://t.me/worknowdcz
 

 

Чернігівський обласний центр зайнятості
 

Останні новини Чернігівщини

У Чернігові пройшла консультаційна зустріч щодо монетизації локальних медіа під час війни 12:36

Монетизувати локальне медіа, навіть під час війни, цілком можливо. Дієвими порадами щодо збільшення прибутковості з чернігівськими медійниками поділилися медіаекспертки, засновниці видання Speka.Media Катерина Венжик та Юлія Даниленко під час консультаційної зустрічі у регіональному хабі Інституту масової інформації «Медіабаза. Чернігів», яка пройшла 16 березня.

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів 10:32

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-лютий 2024 року надійшло 1,4 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,2 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

У Чернігівському районі поліцейські зупинили нетверезу водійку, вміст алкоголю в крові якої перевищував допустиму межу майже у 13 разів 10:27

Інспектори групи реагування патрульної поліції склали на правопорушницю адміністративний протокол за фактом керування транспортом у нетверезому стані. Загалом упродовж тижня поліція Чернігівського району задокументувала 30 фактів скоєння таких правопорушень.

 Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні

Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні 10:25

За фактом незаконного полювання правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:19

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини