Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 16:05:46

Тупичівська громада розпочала розробку інвестиційного паспорту

30.09.2022   11:01Агенцiя

Інвестиційний паспорт – це інструмент, який не лише покликаний створити привабливий імідж для інвестора, а й допомогти громаді розібратися зі своїми можливостями, віднайти свою унікальність.

Саме до його розробки вирішила звернутися Тупичівська громада, яка, долаючи збитки від агресії рф, прагне до подальшого розвитку із залученням для цього необхідних ресурсів та інвестицій.

Його підготовка фактично розпочалася під час чергової консультації в рамках проєкту «Розробка та сприяння запровадженню політики охорони довкілля Тупичівської громади на засадах партисипації», що відбулася в Тупичеві 26 вересня 2022 р. Він реалізується Сіверським інститутом регіональних досліджень за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного фонду «Відродження» в рамках спільної ініціативи «EU4USociety». У зв’язку з цим обговорили питання розвитку природного та рекреаційного потенціалу громади, активізації підприємницької діяльності місцевих жителів, але без надмірного впливу на довкілля.

«Інвестиційний паспорт – це не звіт про громаду, а інформація, розрахована на потенційних інвесторів, що повинна їх чимось “зачепити”. Бо інтерес підприємця – отримати прибуток, інтерес громади – посилити власну спроможність», – наголосили експерти при висвітленні особливостей інвестиційного паспорту як документу, ключових вимог до його структури та змісту.

Учасники зустрічі детально пропрацювали основні розділи інвестиційного паспорту, в яких йдеться про фактори інвестиційної привабливості та власне інвестиційні пропозиції. Спираючись на доступні приклади вони визначили перелік об’єктів у Тупичеві та селах громади, які можуть зацікавити інвесторів; обговорили можливості використання природних ресурсів для безпечного агровиробництва, розвитку екотуризму та створення рекреаційних об’єктів. Те ж саме стосувалося таких факторів, як:  геолокація громади, інфраструктура для бізнесу, історико-культурна спадщина, людський капітал, наявність локального бізнесу, стратегічних документів та імідж громади. Причому звернули увагу на позиціонування громади як екологічної території та вимоги до підприємців щодо впливу на довкілля.

Далі розглянули підходи до формування інвестиційних пропозицій як на основі груп факторів інвестиційної привабливості, так і у формі конкретних бізнес-ідей. Водночас йшлося про необхідність створення «портретів» потенційних інвесторів під певний об’єкт або ідею та визначення каналів комунікацій з ними. Наостанок представники громади висунули кілька ідей, які можуть бути оформлені у вигляді інвестиційних пропозиції та обговорені під час наступної зустрічі.  

Матеріал підготовлено за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного фонду "Відродження" в рамках спільної ініціативи «EU4USociety». Матеріал відображає позицію авторів і не обов’язково відображає позицію Міжнародного фонду «Відродження» та Європейського Союзу».

Дмитро Казіміров

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини