Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 02:39:27

Конкурс проєктів «На місцевих ініціативах будується сильна Україна»

12.05.2022   14:07Агенцiя

Спілка «Громадські ініціативи України», з метою збереження та підтримки громадських ініціатив у часи війни в невеликих населених пунктах України, оголошує конкурс проєктів «На місцевих ініціативах будується сильна Україна».

Така підтримка дозволить наявним ініціативам подовжити свою роботу, залучати нових волонтерів, будувати міцніші зв’язки в громадах та збільшити свою ефективність.

Критерії відбору:

  • реалізація ініціатив має відбуватися на території невеликих населених пунктів та територіальних громад (сіл, селищ, містечок);

  • ініціативи мають бути спрямовані на розвиток співпраці між мешканцями, соціальну згуртованість, волонтерську діяльність, розвиток громади та активного залучення місцевих до процесу прийняття рішень;

  • ініціативи можуть бути спрямовані на розв'язання проблем та завдань, викликаних війною, але вони повинні мати локальний контекст та розв'язувати конкретні проблеми чи виклики;

  • перевагою буде залучення до роботи представників внутрішньо переміщених осіб (переселенців), а також інших місцевих ресурсів та партнерів до співпраці в межах проєкту (місцеве самоврядування, локальний бізнес тощо).

Не будуть підтримуватися ініціативи, спрямовані на закупівлю певних товарів та їх перерозподіл в громаді.

Участь у конкурсі можуть брати як зареєстровані громадські організації, так й ініціативні групи без офіційної реєстрації (в такому разі необхідно буде надати протокол зборів щодо створення такої групи).

Розмір підтримки для проєктів – еквівалент 800 доларів США.

Вітається наявність власного внеску, що може бути у грошовій, так і негрошовій формі, наданий як місцевою владою, так і залученими партнерами чи спонсорами, або місцевими жителями.

У проєкті дозволяються адміністративні витрати у розмірі не більше 20% (комунальні, гонорари координатора проєкту і бухгалтера, банківські видатки, обладнання для офісу).

Тривалість проєктів – до 4 місяців (початок реалізації проєктів можна планувати з червня 2022 року).

Щоб взяти участь у конкурсі, потрібно подати заповнену форму проєктної заявки та форму бюджету на електронну адресу: civilukraine@gmail.com з темою листа «Конкурс проєктів_назва організації (ініціативної групи)_назва громади».

Заявки приймаються до 25 травня включно.

Запитання про конкурс приймаються на електронну адресу: civilukraine@gmail.com або за телефоном +38 067 430 15 54.

Детальніше за посиланням.

Департамент економічного розвитку
Чернігівської обласної військової адміністрації

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.