Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 09:33:21

Закупівля асфальту, щебеню, будматеріалів: на «Чернігівводоканалі» пройшли обшуки

11.11.2021   08:46Агенцiя

10 листопада у комунальному підприємстві «Чернігівводоканал» та у квартирі його директора Сергія Малявка пройшли обшуки. Їх проводило Державне бюро розслідувань.

Інформацію Суспільному підтвердила прессекретар Теруправління ДБР у місті Києві Наталія Мелень.

За її словами, обшуки тривають у рамках кримінального провадження, яке відкрили за статтею «зловживання владою або службовим становищем, яке спричинило тяжкі наслідки». Наразі тривають слідчі дії і жодних подробиць справи у Держбюро розголошувати не можуть.

Директор «Чернігівводоканалу» Сергій Малявко сказав, що під час обшуків у нього вдома силовики нічого, що могло б стосуватися справи, не виявили.
«Вдома були обшуки. В рамках справи, по якій була виписана постанова і рішення суду. Вдома нічого не знайшли. Зараз на підприємстві деякий перелік документів, які стосуються деяких контрагентів, з якими ми співпрацювали, зараз проводиться вилучення цих документів: угоди, накладні і так далі. Вони стосуються закупівлі безпосередньо асфальту, щебеню, будівельних матеріалів тощо. Зараз процес обшуку вже на фінальному етапі. Впевнений, що на підприємстві «Чернігівводоканал» нічого цікавого для правоохоронних органів не буде», – розповів Сергій Малявко.

Максимальне покарання, передбачене статтею, за якою відкрили кримінальне провадження – 6 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом до понад мільйона гривень.

Нагадаємо, 28 жовтня у Чернігові СБУ провела понад 20 обшуків в управлінні капітального будівництва міськради та низці фірм-підрядників. Обшуки проводили в рамках розслідування кримінального провадження за статтею «Привласнення та розтрата майна в особливо великих розмірах». Посадовцям управління капітального будівництва та підрядникам інкримінували завищення вартості будівельних матеріалів і робіт під час проведення ремонтів та будівництва об’єктів соціальної інфраструктури в Чернігові.

Міський голова Владислав Атрошенко тоді назвав проведення обшуків «привітом з Києва» та заявив про політичний тиск, пов’язаний із майбутніми виборами за 206 округом та його критикою дій Уряду.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.

Міжнародні донори розглядають можливість створення на Чернігівщині сучасного закладу пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації 08:17

Над проєктом створення клініки пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації працює Благодійний фонд «Місія солідарності».

26 квітня: цей день в Україні і світі

26 квітня: цей день в Україні і світі 08:13

ДЕНЬ 793 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 793 RUSSIAN AGRESSION

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.