Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 02:48:58

Приватизація на Чернігівщині: підсумки передачі позастатутного майна

05.11.2021   15:22Агенцiя

Відповідно до доручення Прем’єр-міністра України від 14 січня 2021 року №408/1/1-21 та за ініціативи Фонду державного майна України на початку 2021 року майно, яке не увійшло до статутних капіталів господарських товариств, але залишилось на їх балансах, має бути передано до сфери управління облдержадміністрацій.

Починаючи з 1992 року, під час приватизації Єдиних майнових комплексів державних підприємств до статутних капіталів ВАТ (ПАТ) не увійшли об’єкти державної власності, які відповідно до законодавства не підлягали приватизації. Це об’єкти житлового фонду з обслуговуючою інфраструктурою та об’єкти цивільного захисту. Такі об’єкти залишилися на обліку господарських товариств.

З початку приватизації на Чернігівщині  налічувалось 3743 таких об’єкти. З них:

    об’єкти державного житлового фонду з інфраструктурою – 2170;
    об’єкти цивільного захисту (з обладнанням) – 132;
    інші – 1441.

Протягом попередніх років реалізовано управлінських рішень щодо 3618 об'єктів.

Результатом плідної співпраці та тісної взаємодії Управління забезпечення реалізації повноважень у Чернігівській області з Чернігівською обласною державною адміністрацією у 2021 році є передача у комунальну власність 16 об’єктів житлового фонду.

Наразі в управлінні ФДМУ у Чернігівській області перебувають 125 об’єктів позастатутного майна.

З метою завершення реалізації управлінських рішень в ОДА були створені робочі групи з питань ефективного використання державного майна, які дають можливість прискорити процес передачі таких об’єктів у комунальну власність.

За інформацією Управління забезпечення реалізації
повноважень у Чернігівській області Регіонального відділення
ФДМУ по Київський, Черкаській та Чернігівській областях

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.