Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:14:55

Велике будівництво: триває ремонт дороги між селами Макіївка та Новий Биків

07.09.2021   13:00Агенцiя

На ділянці ремонту дороги Т-25-27 Бобровиця - Свидовець - Новий Биків - Ічня між селами Макіївка та Новий Биків у серпні були завершені роботи з укладання вирівнювального шару покриття.

Зараз тут триває підготовка до влаштування фінішного верхнього шару асфальтобетону. Його почнуть укладати у вересні.

Водночас підрядник займається укріпленням узбіччя, підсипанням укосів та облаштуванням місць зупинки транспорту. Протяжність ремонтованої ділянки - 20 км. Підрядна організація - «AzVirt» LLC.

Нагадаємо, що в процесі оновлення 45 кілометрів від Нового Бикова до Монастирища.
До ремонту залучено дві підрядні організації: ТОВ «ДС ПРОМ ГРУП» (км 48 + 697 - км 73+380) та «AzVirt» LLC (км 28 + 253 - км 48 + 697). Працює також незалежний технічний нагляд.
Перша ділянка ремонту (25 км) зараз на завершальній стадії - на оновлене дорожнє покриття наноситься розмітка, встановлюються дорожні знаки.
На другій ділянці (20 км) завершено влаштування вирівнювального шару покриття. У вересні підрядник почне укладати верхній шар.
 
Дорога ремонтується вперше за 50 років з часу її побудови. Вона сполучає дві регіональні траси — Р-67 Чернігів - Ніжин - Прилуки - Пирятин і Р-68 Талалаївка - Ічня - Тростянець - Сокиринці з національною Н-07 Київ - Суми - Юнаківка. Забезпечує рух транзитного транспорту, в тому числі великовагового вантажного. Дорога веде до об'єктів культурного надбання та природно-заповідного фонду.
У ході ремонту дорога посилюється та робиться витривалішою до сучасних транспортних навантажень. Старий зношений шар дорожнього покриття знімається на 10 см, влаштовується нова основа зі щебеневої суміші, укріпленої цементом, товщина шару - 22 см. Зверху укладається два шари асфальтобетону: вирівнювальний – 12 см, верхній – 5 см. Узбіччя будуть укріплені на ширину 1 м. Також проводитимуться розчищення та ремонт водопропускних труб, у селі Галиця буде відремонтовано два мости, у селі Макіївка розібрано міст над суходолом та зроблений насип. Для безпеки дорожнього руху встановлено дорожні знаки, бар'єрне огородження, напрямні пристрої, нанесено розмітку, влаштовано штучне освітлення в населених пунктах.

На виконання програми президента України "Велике будівництво" у 2021 році у Чернігівській області планується відремонтувати 182 кілометри доріг державного значення, 9 мостів оновити капітально, ще 5 — реконструювати.

За повідомленням Служби автомобільних доріг у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини