Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 14:51:27

Укрпошта повністю переходить на прийом електронних паспортів

30.08.2021   11:05Агенцiя

З 28 серпня Укрпошта з метою верифікації чи ідентифікації клієнтів для проведення усіх операцій буде приймати е-паспорти в мобільному застосунку «Дія».

Це значить, що при отриманні поштових відправлень, оформленні чи отриманні поштових переказів, сплаті платежів, отриманні пенсій та грошових допомог у відділеннях Укрпошти клієнт може засвідчити особу також за допомогою е-паспорту або е-паспорту для виїзду за кордон в мобільному застосунку «Дія». Раніше Укрпошта приймала е-документи в «Дії» лише для видачі відправлень та грошових переказів.

«Верифікація клієнта шляхом зчитування індивідуального цифрового штрихкоду з мобільного застосунку стала можлива завдяки тому, що  Укрпошта долучилася до Інтегрованої системи електронної ідентифікації. Для нас це не лише історія про покращення клієнтського досвіду,  це про глобальну трансформацію Укрпошти і про те, що  ми вже пропонуємо клієнтам в кожному населеному пункті країни зручні і сучасні рішення», - прокоментував заступник генерального директора Укрпошти з розвитку мережі Дмитро Поліщук.

З 28 серпня скористатися е-документами в мобільному застосунку «Дія» можна буде також для отримання пенсій чи грошових виплат через Укрпошту. У разі здійснення виплати на загальну суму від 30 тис грн  клієнту надається для  заповнення опитувальник.

Клієнтам, які будуть користуватися е-документами, необхідно буде всього лише сформувати цифровий штрих-код шляхом натискання на електронний документ у застосунку «Дія». Після того, як оператор просканує або введе штрих-код зі смартфона клієнта, «Дія» автоматично передає до системи Укрпошти всі необхідні дані.

Звертаємо увагу, що згідно закону про фінансовий моніторинг, при видачі міжнародних грошових переказів на суму до 30 тис грн, прийманні або виплаті грошових переказів в межах України на суму від 5 тис грн і більше, а також у разі приймання/виплати одного або кількох переказів післяплати на загальну суму від 5 тис грн, працівник поштового відділення має запросити у клієнта  паперові оригінали документів, що містять ідентифікаційні дані документа клієнта, з метою створення паперової копії. У разі проведення операції на загальну суму від 30 тис грн клієнту додатково надається для заповнення опитувальник. У разі приймання переказу на суму 400 тис грн або більше до опитувальника необхідно додати копії документів, що підтверджують джерела походження коштів.

Як раніше повідомлялося, в жовтні 2020 року Укрпошта, Міністерство цифрової трансформації України та Міністерство інфраструктури України уклали тристоронній меморандум про спільні дії у рамках цифрової трансформації, розвитку цифрової інфраструктури, оптимізації надання адміністративних послуг та послуг пошового зв’язку. З того часу Укрпошта системно впроваджувала використання е-документів для оформлення послуг у відділеннях поштового зв’язку.  

Пресслужба АТ "Укрпошта"

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини