Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 18:28:53

У Чернігові представили результати науково-дослідної роботи по оптимізації транспортної системи міста

17.08.2021   16:25Агенцiя

17 серпня, на розширеній нараді з керівниками структурних підрозділів та комунальних підприємств Чернігівської міської ради були представлені результати науково-дослідної роботи «Розробка та реалізація інтерактивної моделі оптимізації міських пасажирських перевезень міста Чернігова».

Виконавцем роботи є національний університет «Чернігівська Політехніка». Висновки дослідження представив керівник науково-дослідної роботи, доцент НУ «Чернігівська Політехніка» Артем Тарасенко.

Згідно з цими висновками, дослідники пропонують здійснити ряд заходів, які будуть сприяти оптимізації та розвитку міської транспортної системи, зокрема:

  •     відмовитись від старих маршруток малої місткості на користь нових сучасних автобусів середньої та великої місткості;
  •     ліквідувати маршрути, які дублюють один одного, з метою підвищення рентабельності пасажирських перевезень;
  •     зробити акцент на закупівлю транспорту, який пристосований для використання маломобільними верствами населення;
  •     об’єднати розрізнені маршрути в єдину інфраструктурну систему;
  •     покращити екологічний стан пасажирських перевезень за рахунок скорочення пробігу транспорту та впровадження нових екологічних стандартів Євро-5 і Євро-6;
  •     змінити транспортні маршрути міста таким чином, щоб забезпечити транспортну доступність для всіх частин Чернігова;
  •     перейти до європейської моделі оплати транспортної роботи, яка передбачає, що оплата перевізникам здійснюється безпосередньо за фактично виконані рейси, зокрема за кількість кілометрів, які проїхав транспортний засіб, з урахуванням дотримання графіків. Така модель дозволить позбутися перегонів водіїв транспортних засобів, які вони здійснюють з метою наповнення транспортного засобу пасажирами. Тобто, за європейської моделі заробіток водіїв не буде залежати від кількості перевезених пасажирів.
  •     створити єдиний міський центр планування, контролю та аналітики транспортних перевезень;
  •     впровадити єдиний електронний квиток на весь громадський транспорт та безготівкову пересадку пасажирів протягом 45 хвилин.

Більш детально з усіма пропозиціями по підвищенню ефективності пасажирських перевезень у Чернігові, зокрема, по зміні маршрутів, ліквідації старих та впровадженню нових маршрутів, можна ознайомитися в презентації https://chernigiv-rada.gov.ua/news/id-49680/

Своє бачення того, як треба вдосконалювати забезпечення Чернігова громадським транспортом, виклав і чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

    - Існуюча транспортна модель сьогодні – це модель, за якою, фактично, головним є водій, який здає підприємцю певну суму грошей за добу і визначає за якими маршрутами йому краще їздити, щоб більше заробити. Як наслідок, ми маємо "полювання" за пасажирами, намагання їздити перед маршрутами один одного, а також недотримання графіку. Водії самі вирішують, коли виходити на маршрут, з якою швидкістю їздити, коли закінчувати робочий день та інше. Можуть, наприклад, навіть змінювати маршрут або не доїжджати до локацій, до яких мають доїжджати. Також через готівкові розрахунки неможливо розрахувати кількість перевезених пільгових категорій громадян і так далі, - перерахував він.

Однозначно, таку транспортну модель треба змінювати, вважає Атрошенко. Але для того, щоб її змінити, потрібні дуже великі кошти.

    - Ми зараз вивчаємо питання, пов’язані з виробниками транспортних засобів та цінами на них. У нас є місцевий виробник автобусів «Еталон». Є велика вірогідність того, що ми замовимо у нього великі автобуси. Крім того, ще вивчаємо питання придбання вживаної та нової техніки з європейських країн, - повідомив він.

    - Транспорт – це питання, яке на сьогоднішній день є серйозним недоліком міста. І по соціологічним опитуванням тягне Чернігів униз. Тому вирішувати його необхідно обов’язково, - підкреслив міський голова.

    Прес-служба Чернігівської міської ради

 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини