Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 01:11:18

"ШРБУ 82" вперше взяло підряд Укравтодору на 305 мільйонів з маржею 10%

24.05.2021   07:30Агенцiя

Служба автомобільних доріг у Чернігівській області 11 травня підписала договір з ПрАТ «Шляхове ремонтно-будівельне управління №82» на ремонт дороги Т-25-19 Холми-Авдіївка-Оболоння вартістю 305,73 млн гривень. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Сума знижки по відношенню до очікуваної вартості предмета закупівлі всього 2%. Компанія зустрілася на тендері із лідером Національної асоціації дорожників України ТОВ «Автомагістраль-Південь». На тендер також подалося ще дві компанії – ТОВ «ДС Пром Груп» та ТОВ «Спільне українсько-німецьке підприємство «Автострада», однак Замовник відхилив їх. У першому випадку учасник подав неправильно оформлену довідку про наявність вимірювальної лабораторії, у другому – документів на атестацію асфальтобетонного заводу.

Ціни переможця на будівельні матеріали є суттєво вищими за ціни з моніторингу укравтодорівського інституту ДерждорНДІ за березень по Чернігівській та сусіднім областям. Середня різниця у цінах на щебеневі матеріали – 50%, а середня націнка на різних видах асфальтобетону становить 23%. Якщо врахувати об’єми вказаних у кошторисі будматеріалів, то загальна сума переплати становить близько 31,77 млн гривень, тобто 10% від суми контракту. Більша частина цієї переплати (25 млн гривень) – це різниця у цінах двох видів асфальту – крупнозернистого і дрібнозернистого на бітумах.

Це перший крупний підряд «ШРБУ 82» у системі Укравтодору. До цього найбільшим виграним тендером у цього замовника був тендер на поточний середній ремонт дороги Р-83 вартістю 86,68 млн гривень.

До квітня 2021 року кінцевим бенефіціаром ПрАТ «Шляхове ремонтно-будівельне управління №82» був Олександр Тишина, колишній керівник Служби автомобільних доріг у Чернігівській області. Нині ж кінцевим бенефіціаром став киянин Ігор Бондаренко. До 2017 року Бондаренко разом із донеччанином Володимиром Трубчаніним був співвласником ТОВ «Торгово-промислова компанія «Ясинуватський машинобудівний завод». Компанію тоді контролював батько Володимира Віктор Трубчанін, відомий як акціонер банку «Капітал» разом з синами загиблого губернатора Донеччини Євгена Щербаня.

https://nashigroshi.org/2021/05/18/shrbu-82-vpershe-vzialo-pidriad-ukravtodoru-na-305-mil-yoniv-z-marzheiu-10/

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.