Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 20:17:36

Як малий та середній бізнес наповнюють бюджети територіальних громад Чернігівщини

03.02.2021   09:30Агенцiя

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що у 2020 році до бюджетів усіх рівнів представниками середнього та малого бізнесу Чернігівщини сплачено більше 6 млрд грн податків і зборів. Це становить 42,7 відс. загальної суми надходжень.

Незважаючи на введення карантинних обмежень, надходження від суб’єктів господарювання середнього і малого бізнесу за 2020 рік зросли в порівнянні з попереднім роком на 0,5 млрд гривень.

Зокрема, до державного бюджету представниками середнього бізнесу спрямовано 1,8 млрд грн податків і зборів (23,6 відс. доходів бюджету), суб’єктами господарювання малого бізнесу та мікропідприємництва – 1,2 млрд грн (майже 16 відс.).

До місцевих бюджетів усіх рівнів від середнього бізнесу надійшло 1,3 млрд грн (21,5 відс. загальної суми), від малого бізнесу – близько 1,6 млрд грн. (25,3 відс.).

Значні кошти у складі доходів територіальних громад забезпечували підприємства середнього бізнесу Срібнянського - 66,6 відс. загальної суми від сплати податків, Ріпкинського - 49,7 відс., Бахмацького - 48,8 відс., Н‑Сіверського - 47,8 відс., Ічнянського - 47,7 відс. та Куликівського - 45,2 відс. - районів. Для міст обласного значення характерний дещо менший вклад цієї категорії підприємств у доходну частину бюджетів: у  Прилуках - 21,7  відс.,  у Ніжині - 18,7 відс. та у Чернігові - 20 відсотків.

Суб’єкти малого бізнесу та мікропідприємництва забезпечували понад третину доходів місцевих бюджетів від сплати податків у Сосницькому (39,8 відс.), Семенівському (36,8 відс.), Коропському (34,4 відс.) та Ніжинському (34 відс.) районах. У містах обласного значення цією категорією платників найбільше сплачується податків у Чернігові – понад 29 відс. загальної суми податкових надходжень, у Новгород‑Сіверському – 25,5 відс., дещо менше у Ніжині - 20,3 відс. та Прилуках - 17,2 відсотків.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини