Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 08:50:23

В області діє понад 1,5 тис. підприємств торгівлі

27.07.2020   08:57Агенцiя

Традиційно в останню неділю липня відзначатимуть своє професійне свято працівники торгівлі, де працює майже кожен четвертий зайнятий в економіці Чернігівської області у віці від 15 до 70 років, або 101 тис. осіб.

У 2019 р. в області діяло понад 1,5 тис. підприємств (юридичних осіб) з основним видом діяльності «оптова та роздрібна торгівля». У них було зайнято 10 тис. працівників (на 4% більше, ніж у 2018р.).

Частка торгівлі в загальному обсязі валової доданої вартості області у 2018 р. склала 8,6%.

У 2019 р. оборот роздрібної торгівлі в Чернігівській області визначився в сумі 19 млрд.грн і проти 2018 р. збільшився на 1,4% (у порівнянних цінах).      

У загальному обсязі продажу 66% обсягів сформовано підприємствами (юридичними особами), 34% – фізичними особами-підприємцями.

У роздрібному товарообороті підприємств роздрібної торгівлі (юридичних осіб) 51% займали продовольчі товари, серед яких 85% – продукція вітчизняного виробника.

Оптовий товарооборот підприємств оптової торгівлі області у 2019 р. становив 20 млрд.грн і збільшився проти 2018р. на 13% (у фактичних цінах).

У структурі оптового товарообороту переважаючою була частка продажу непродовольчих товарів (91%).                

Головне управління статистики у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Міжнародні донори розглядають можливість створення на Чернігівщині сучасного закладу пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації 08:17

Над проєктом створення клініки пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації працює Благодійний фонд «Місія солідарності».

26 квітня: цей день в Україні і світі

26 квітня: цей день в Україні і світі 08:13

ДЕНЬ 793 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 793 RUSSIAN AGRESSION

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей