Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 05:45:46

Карантинний ринок праці

18.06.2020   12:59Агенцiя

Обласна служба зайнятості продовжує працювати в режимі карантинних обмежень, але активно надає послуги населенню та роботодавцям.

В області налічується 18 тис. зареєстрованих безробітних, що в півтора рази більше, ніж рік тому. За час карантину лави безробітних поповнили 10,4 тис. осіб, що в 2 рази більше, ніж за аналогічний період минулого року.

В середньому щоденно у службі зайнятості реєструється 170 безробітних проти 88-и у 2019 році. Серед них переважають звільнені від роботодавців, зареєстрованих поза межами області, - таких 24%. Це, так звані, внутрішні трудові мігранти, більшість з яких працює у місті Києві.

Дещо менше – 16% - звільнені від фізичних осіб – підприємців, які провадять діяльність переважно у сфері торгівлі, харчування, надання послуг та транспортних перевезень. 15% у загальній чисельності безробітних мають перерву в роботі більше 6 місяців та ймовірно є людьми, які повернулися із закордонних заробітків.

Серед безробітних понад 14% сезонних працівників та 6% звільнених за скороченням чисельності переважно з медичних закладів. У період карантину стали на облік у службі зайнятості 300 приватних підприємців, половина з яких припинила свою діяльність у 2020 році.

Карантин вплинув на активність бізнесу, про що свідчить зменшення кількості пропозицій роботи. Так, за цей час до обласної служби зайнятості роботодавцями подано 2,3 тис. вакансій, що в 4 рази менше, ніж за аналогічний період минулого року. Загалом за час карантину були наявні 3,3 тис. вакансій – втричі менше у порівнянні з минулорічним показником. Удвічі зменшилася  кількість роботодавців, які співпрацювали зі службою зайнятості у питаннях підбору кадрів. Навантаження на одне вільне робоче місце в області складає 30 осіб проти 6-ти рік тому.

Найбільш затребуваними у роботодавців сьогодні є трактористи-машиністи, водії, підсобні робітники, продавці продовольчих товарів, кухарі та швачки.

За час роботи в умовах карантину службі зайнятості вдалося працевлаштувати 2,1 тис. безробітних. З об’єктивних причин це на 40% менше у порівнянні з минулим роком.

Працевлаштування відбувається здебільшого на вакансії сільськогосподарських підприємств та лісових господарств (в основному – підсобні робітники, трактористи, водії), а також до ФОПів (продавцями, кухарями).

Чернігівський обласний центр зайнятості

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.