Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:17:25

Водії без роботи не залишаться

05.06.2020   11:12Агенцiя

Водій автотранспортних засобів — це фахівець, який професійно управляє легковими або вантажними автомобілями всіх типів і марок, а також машинами спеціального призначення. Професія ця чи не найпоширеніша. Людина, яка вміє справно тримати кермо й без аварій долати короткі й довгі відстані, потрібна як для перевезення людей, так і доставки вантажів.

Здебільшого водіями працюють чоловіки, та інколи буває, що з кермом управляється й жінка.

Досвідчені водії стверджують, що навчитися кермувати машиною не дуже складно, а ось стати висококласним водієм до снаги не кожному. Адже слід бути дуже уважним, витривалим, вміти швидко оцінити ситуацію, а ще - розумітися на техніці, дотримуватися правил перевезень вантажів, пасажирів та багажу, забезпечувати належний технічний стан автотранспортного засобу.

Служба зайнятості пропонує безробітним безкоштовно здобути професією «водія автотранспортних засобів» у Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. За 2-3,5 місяці навчання слухачі отримують свідоцтво державного зразка про присвоєння робітничої кваліфікації «водій автотранспортних засобів» однієї з категорій: В, ВE, С, С1, СЕ, С1Е, D.

Всі витрати, пов'язані з організацією професійного навчання безробітних, здійснюються за рахунок коштів Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Крім того, у період професійного навчання служба зайнятості продовжує виплачувати безробітним допомогу по безробіттю, що була їм попередньо призначена, при потребі компенсує витрати на проїзд, забезпечує проживання в гуртожитку.

Протягом січня-травня 2020 року в базі вакансій обласної служби зайнятості налічувалося 761 вакансія водія автотранспортних засобів із заробітною платою від 5 до 20 тис. грн. За цей час службою зайнятості укомплектовано 661 така вакансія.

Отже, не чекайте! Обирайте професію та навчайтеся з нами! Телефонуйте (0462)77-90-31 – відділ організації профнавчання Чернігівського обласного центру зайнятості або ж звертайтеся до найближчого центру зайнятості.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини