Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 07:39:44

Водії без роботи не залишаться

05.06.2020   11:12Агенцiя

Водій автотранспортних засобів — це фахівець, який професійно управляє легковими або вантажними автомобілями всіх типів і марок, а також машинами спеціального призначення. Професія ця чи не найпоширеніша. Людина, яка вміє справно тримати кермо й без аварій долати короткі й довгі відстані, потрібна як для перевезення людей, так і доставки вантажів.

Здебільшого водіями працюють чоловіки, та інколи буває, що з кермом управляється й жінка.

Досвідчені водії стверджують, що навчитися кермувати машиною не дуже складно, а ось стати висококласним водієм до снаги не кожному. Адже слід бути дуже уважним, витривалим, вміти швидко оцінити ситуацію, а ще - розумітися на техніці, дотримуватися правил перевезень вантажів, пасажирів та багажу, забезпечувати належний технічний стан автотранспортного засобу.

Служба зайнятості пропонує безробітним безкоштовно здобути професією «водія автотранспортних засобів» у Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. За 2-3,5 місяці навчання слухачі отримують свідоцтво державного зразка про присвоєння робітничої кваліфікації «водій автотранспортних засобів» однієї з категорій: В, ВE, С, С1, СЕ, С1Е, D.

Всі витрати, пов'язані з організацією професійного навчання безробітних, здійснюються за рахунок коштів Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Крім того, у період професійного навчання служба зайнятості продовжує виплачувати безробітним допомогу по безробіттю, що була їм попередньо призначена, при потребі компенсує витрати на проїзд, забезпечує проживання в гуртожитку.

Протягом січня-травня 2020 року в базі вакансій обласної служби зайнятості налічувалося 761 вакансія водія автотранспортних засобів із заробітною платою від 5 до 20 тис. грн. За цей час службою зайнятості укомплектовано 661 така вакансія.

Отже, не чекайте! Обирайте професію та навчайтеся з нами! Телефонуйте (0462)77-90-31 – відділ організації профнавчання Чернігівського обласного центру зайнятості або ж звертайтеся до найближчого центру зайнятості.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини