Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:51:10

Карантинний ринок праці

01.06.2020   15:25Агенцiя

З початку карантину лави безробітних поповнили 9,1 тис. осіб, що вдвічі більше, ніж за аналогічний період минулого року. В середньому щоденно в службі зайнятості в карантинний період реєструвалося 183 безробітних проти 89-ти у 2019 році.

За час роботи в умовах карантину службі зайнятості вдалося працевлаштувати 1620 безробітних. З об’єктивних причин це на половину менше у порівнянні з минулим роком.

Станом на 1 червня 2020 року в області налічується 17,6 тис. зареєстрованих безробітних, що в півтора рази більше, ніж рік тому.

Карантин безперечно вплинув на активність бізнесу, про що свідчить зменшення кількості пропозицій роботи. Так, за цей час до обласної служби зайнятості роботодавцями подано 1,8 тис. вакансій, що в 4 рази менше, ніж за аналогічний період минулого року. Загалом за час карантину були наявні 2,8 тис. вакансій – втричі менше у порівнянні з минулорічним показником. У 2,2 рази зменшилася кількість роботодавців, які співпрацювали зі службою зайнятості у питаннях підбору кадрів. Навантаження на одне вільне робоче місце в області склало 28 осіб проти 6-ти рік тому.

Найбільш затребуваними у роботодавців сьогодні є працівники сільськогосподарської галузі, зокрема трактористи-машиністи, трактористи, тваринники, водії автотранспортних засобів, робітники з комплексного обслуговування, підсобні робітники. Великим попитом також користуються продавці як продовольчих, так і непродовольчих товарів, слюсарі, кухарі, швачки, а також лікарі та медсестри.

Чернігівський обласний центр зайнятості

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини