Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 18:08:51

На Чернігівщині надходження податку на доходи фізичних осіб зросли до 1,6 млрд гривень

21.05.2020   11:11Агенцiя

За січень-квітень поточного року платники Чернігівщини сплатили до зведеного бюджету 1,6 млрд грн податку на доходи фізичних осіб.

Із загальної суми надходжень податку на доходи фізичних осіб до місцевих бюджетів надійшло 1,2 млрд грн, що у порівнянні з відповідним періодом минулого року на 10,7 відс більше. Місцеві бюджети області додатково отримали 117,3 млн гривень.  
До державного бюджету перераховано 418,2 млн грн податку на доходи фізичних осіб, що на 40,5 млн грн перевищує надходження аналогічного періоду минулого року.

В структурі надходжень даного податку найбільшу питому вагу  (79 відс) займають надходження податку на доходи фізичних осіб, що сплачуються податковими агентами, із доходів платника податку у вигляді заробітної плати, а решта – надходження податку від оподаткування інших доходів фізичних осіб (від надання майна в лізинг, оренду, від продажу (обміну) майна, від отримання дивідендів, тощо).

Середня місячна заробітна плата по Чернігівській області в березні 2020 року склала - 8730 гривень.

Згідно останніх звітних даних (за березень 2020 року) 5095 суб’єктів господарювання нараховували штатним працівникам середню заробітну плату нижче законодавчо встановленого рівня (4723 грн.).

Головне управління ДПС у Чернігівській області звертає увагу всіх роботодавців, що мінімальна заробітна плата є державною соціальною гарантією, обов'язковою на всій території України для підприємств усіх форм власності і господарювання та фізичних осіб, які використовують працю найманих працівників, за будь-якою системою оплати праці.

Враховуючи зазначене вище, Головне управління ДПС у Чернігівській області закликає всіх роботодавців дотримуватись вимог трудового та податкового законодавства.

Сектор комунікацій Головного управління ДПС у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.