Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 20:47:52

Третина серед зареєстрованих безробітних - молодь

29.01.2020   11:45Агенцiя

Протягом минулого року на обліку в службі зайнятості перебували 9,8 тис. громадян віком до 35 років, а це майже 30% від загальної кількості безробітних, - кажуть у службі зайнятості.

З них 90% до реєстрації у службі зайнятості мали професійний досвід, зокрема, у сільському, лісовому та рибному господарствах, у сфері державного управління й оборони, торгівлі та ремонту, переробній промисловості тощо. Решта - 10% - громадяни, які з різних причин не були зайняті більше 1 року, та випускники навчальних закладів, що не мали професійного досвіду.

Так, протягом минулого року в області послугами служби зайнятості скористалися 377 випускників, з яких переважна більшість (292 особи) закінчили вищі навчальні заклади (вивчали галузі соціальних наук, бізнесу та права, охорони здоров’я, інженерії, гуманітарні науки, тощо) та 79 - випускники професійно-технічних навчальних закладів.

За направленням обласної служби зайнятості торік роботу отримали 2,8 тис. безробітних молодих громадян. Крім цього, до офіційного працевлаштування 602 особи проходили професійне навчання на замовлення роботодавців, більше тисячі – залучені до громадських та інших робіт тимчасового характеру.

Станом на 1 січня 2020 року на обліку в службі зайнятості налічувалось 2,9 тис. безробітних віком до 35 років, що на 12% менше, ніж на цю дату торік.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини