Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 09:09:04

Про інновації, експорт у 60 країн світу та співпрацю з NASA йшла мова під час прес-туру на підприємство COLLAR Company

16.12.2019   14:40Агенцiя

Компанія COLLAR працює в Чернігові з 1995 року (своє 24-річчя вона відзначає14 грудня). За цей час журналісти не раз спілкувалися із засновниками й керівниками окремих напрямків компанії, бували на виробництві, але прес-тур на це підприємство пройшов уперше! 12 грудня представники ЗМІ на власні очі побачили деякі технологічні цікавинки та інноваційні розробки й навіть «протестували» деякі вироби.

COLLAR Company – найбільший в Україні виробник амуніції, іграшок, тренувального знаряддя і навіть одягу для домашніх тварин. Він експортує свою продукцію у 60 країн світу. Журналісти на власні очі побачили найбільший в світі – довжиною понад 6 метрів і вагою понад 40 кг нашийник для пса, виготовлений саме в Чернігові! Він побував на виставках у багатьох країнах світу. У порівнянні з 2018 роком обсяги виробництва в компанії збільшилися приблизно на 20% . В середньому тут випускається 150 тис. одиниць продукції щомісяця (йдеться про амуніцію). Про це розказав керівник виробництва амуніції WAUDOG Олександр Скоропис.

- 2019 рік - дуже результативний і навіть рекордний для нас. Ми запровадили у виробництво найбільшу кількість нових продуктів за всю історію компанії, - підбиваючи підсумки року, зазначив п. Скоропис. - Нововведення стосувалися й системи управління, мотивації персоналу, ми запровадили Кайдзен, провели глобальний ребрендінг ТМ WAUDOG. Нині безпосередньо на виробництві у нас працює понад 200 осіб, а загалом на підприємстві - понад 500 чоловіків і жінок. Постійно з’являються нові вакансії, що пов’язано з розширенням штату. Заробітна плата – конкурентна. Умови роботи – комфортні. Враховуємо побажання наших працівників і намагаємося зробити так, аби вони залишалися з нами надовго.

Під час спілкування з керівником виробництва PULLER Іваном Грудою представники ЗМІ дізналися, що тут виготовляють тренувальні снаряди та іграшки для собак, популярні в десятках країн світу. Це, зокрема, PULLER (в наборі два кільця різного діаметру), що з’явився в 2011 році. «PULLER – не лише інноваційний тренувальний снаряд для дресирування, що дає можливість розвивати концентрацію уваги собаки, її реакцію, фізичну силу та стійкість під час бігу, стрибків і перетягувань, - зауважує Іван Груда. - Він формує якісніші відносини між власником і твариною. Можна сказати, що це нове фітнес-знаряддя для домашнього улюбленця та для людини».

В 2012 році на основі вправ з PULLER з’явився навіть новий спортивний напрямок. За сім років він став настільки популярним, що сьогодні чемпіонати з Дог Пуллер проходять у десятках країн світу, починаючи від Японїї до Канади. Цього року відбувся вже другий чемпіонат світу в Угорщині.

Серед новинок, які побачили журналісти під час прес-туру, - іграшки для собак PichDog і Liker Cord (остання нещодавно отримала нагороду в Польщі). Предмет особливої гордості компанії - EVOLUTOR – найміцніший поводок та нашийник з міжнародною пожиттєвою гарантією. Він може витримати навантаження до 500 кг і виготовлений із інноваційного комбінованого матеріалу COLLARTEX власної розробки компанії. Журналістів вразили також найлегшіші в світі курточки для собак AiryVest (з наповнювачем із штучного пуху). Це ще одна власна інноваційна розробка компанії.

Розробкою новинок займається ціла лабораторія інноваційних продуктів. Цей відділ очолює Анастасія Кузьменко. «Ідеї для новинок нам підказують власники тварин, - розповідає пані Анастасія. – Щороку ми розробляємо, тестуємо і випускаємо на ринок десятки нових продуктів, які часто не мають аналогів у світі. Нестандартні рішення проблем домашніх улюбленців нам допомагає знаходити творча та невимушена атмосфера». Пані Анастасія показала журналістам ще одну річ, над якою трудяться в лабораторії, і яка незабаром може здійснити ще одну революцію у взаєминах власників і домашніх тварин. Це зручний поводок у формі кільця, який можна буде вдягати на руку, і який не втомлює кисть, якщо його довго тримати в руці.

Важливий продукт компанії, який знають і цінують споживачі, - деревинний наповнювач для туалету Super Cat. Керівник виробництва SuperCat - співвласник компанії COLLAR Юрій Синиця зауважує: «Виробництво SuperCat — лідер ринку деревинних наповнювачів. Це наш супергерой у боротьбі із запахом. Ми пишаємось тим, що наш продукт допомагає турбуватись про домашніх улюбленців тисячам клієнтів». Журналістам, які тримають вдома котів, представники компанії подарували по пакету деревинного наповнювача «на пробу». Маємо можливість протестувати!

А зустріч, яка нікого не залишила байдужим, відбулася в конференц-залі компанії. Тут на нас чекав чотирилапий каністерапевт кане-корсо Лілу. Це собака чорного кольору й доволі великого розміру, яка вже кілька років «працює» в центрі комплексної реабілітації «Відродження». Вона допомагає діткам зі складними діагнозами та особливим потребами краще соціалізуватися в цьому світі. Лілу – собака власника компанії Юрія Синиці, вона одразу ж знаходить спільну мову з дітками, вони радіють, посміхаються, без страху обіймають її, а в результаті починають краще говорити, рухатися, ділитися емоціями!

Після того, журналісти познайомилися та сфотографувалися з Лілу, на нас чекала серйозна розмова з керівницею відділу персоналу Наталією Богданович,  керівником відділу зв’язків з громадськістю Ігорем Андрійченком і співвласником компанії COLLAR Юрієм Синицею. Пан Юрій розповів, що цей великий бізнес колись починався як сімейний (батько і два сини), причому починався з виробництва в одній кімнаті звичайної квартири, а далі масштабувався до розміру лідера ринку в Україні.

Пані Наталія зауважила, що один із секретів успіху COLLAR Company полягає в тому, що тут створені всі умови для творчої й професійної реалізації спеціалістів різних професій. Соціальний пакет та інші мотиваційні заходи – це робочі інструменти турботи про сотні співробітників. А Ігор Андрійченко наголосив, що ще один важливий секрет успіху компанії – соціальна відповідальність бізнесу. Зокрема, вагомий внесок у розвиток спортивної інфраструктури нашого обласного центру та популяризацію активного здорового способу життя - стадіон «Чернігів-арена», що був збудований коштом COLLAR Company.

- Місія COLLAR Company – робити щасливими людей і їх домашніх улюбленців, - підсумовує Ігор Андрійченко. - Наша команда реалізує її через випуск інноваційної продукції, організацію подій світового рівня, наприклад, чемпіонатів світу по Дог Пуллер та соціальні проекти на зразок каністерапії. Проте ми не забуваємо про рідний Чернігів. За ініціативою власника COLLAR Company Юрія Синиці в нашому місті вже два роки працює надсучасний спортивний комплекс «Чернігів-Арена» та спортивна школа, в якій займаються 160 дітей. У команди COLLAR багато амбітних планів, тож незабаром наших клієнтів чекають нові інноваційні продукти від COLLAR Company, а чернігівців – розвиток соціальних ініціатив Компанії.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини