Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 01:01:35

Житловий фонд Чернігова в цифрах станом на початок жовтня

07.10.2019   10:42Агенцiя

На сьогодні в Чернігові створені 112 ОСББ, які обслуговують 116 будинків. Це 6% від усього багатоквартирного житлового фонду міста.

Такі цифри названі у звіті керівника міського управління ЖКГ Ярослава Куца на щотижневій розширеній нараді.

Загалом же в житловому фонді Чернігова станом на 1 жовтня налічується 2018 багатоквартирних будинків. Ще рік тому їх обліковувалося суттєво більше, але у зв’язку з новаціями законодавства 86 одноповерхових будинків були списані з балансу комунальних підприємств і переведені на самообслуговування, як інший приватний сектор.

У 188-и багатоквартирних будинках співвласники своїми рішеннями самостійно визначили управителів. У решті 1429-и будинках управителі визначені відповідно до проведеного конкурсу. І решта 289 будинків – ще не визначилися з формою управління і наразі працюють з підприємствами, які надають послугу з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій.

При цьому слід зазначити, що співвласники багатоквартирних будинків, яким управитель був призначений на конкурсних засадах, не позбавлені права в будь-який час прийняти рішення та обрати нового  управителя або створити ОСББ, повідомила пресслужба Чернігівської міської ради.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини