Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 13:27:27

Міський голова Чернігова про ризики цьогорічного опалювального сезону

17.09.2019   11:02Агенцiя

На ранковій нараді у муніципалітеті сьогодні учергове проаналізували стан боргів у сфері ЖКГ та по теплопостачальним підприємствам.

Найбільше занепокоєння викликає ситуація по боргами чернігівців перед «Облтеплокомуненерго». Населення заборгувало компанії 96 мільйонів гривень, з них 86 мільйонів - це борги жителів Чернігова. ОТКЄ заборгувало НАК «Нафтогаз» 370 млн грн, з них 111 млн потрібно заплати з тим, що вийти на прийнятний рівень боргу, коли компанія отримає газ.

- Я би хотів, щоб ми достукались до людей з простим питанням: у нас дуже великі ризики того, що нам не дадуть газ. Є господарюючий суб’єкт, перед ним це борги. Будь-який директор без якихось установок з боку керівництва держави правильно вимагає повернення боргів. Я прошу максимально спілкуватись із людьми і пояснювати, що, чим менше боргів, тим менше ризиків для початку опалювального сезону, - сказав Владислав Атрошенко. - За такого рівня боргів ми ризикуємо залишитись без газу восени.

Із проблематики опалювального сезону міський голова учора, 16 вересня, приймав участь у засіданні правління Асоціації міст України. Раніше міських голів запрошували в Уряд і давали можливість озвучити проблему. Саме така комунікація потрібна мерам міст, яких обирали люди. І такий майданчик для обміну інформації забезпечувала Асоціація міст України.

Що стосується боргів перед ЖЕКами та комунальними підприємствами, то за літній період відбулось невелике (на рівні 60-100 тисяч гривень по кожному) зростанням боргів.

- Зустрічайтесь із людьми. По-перше, беріть на олівець зауваження, які вони висловлюють на адресу комунальних служб. По-друге, показуйте, скільки грошей сплатили по ремонтам, і куди можна їх направити. І також просіть людей, щоб вони самі сплачували і просили тих, хто не платить. При такій кількості боржників правова система не працює, також не працюють жорсткі інструменти. Це соціально складне питання, у людей нема доходів, вони не платять за послуги ЖКГ, виходить замкнене коло. Звісно, там де злісні неплатники, і там, де не платять небідні люди, потрібно жорстко реагувати через виконавчу службу, - доручив керівникам підприємств у сфері ЖКГ Владислав Атрошенко, повідомляє прес-служба Чернігівської міської ради.

Останні новини Чернігівщини

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини