Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 09:16:31

В області тривають весняно-польові роботи

18.05.2019   08:37Агенцiя

Уже підготовлено майже 730 тисяч гектарів ґрунту під ярину — 74% до прогнозу. Посіяно понад 450 тисяч гектарів ярих культур (близько 70% прогнозованих обсягів) — майже на 45 тисяч гектарів більше, ніж у відповідний період минулого року.

Зокрема, ярі зернові та зернобобові висіяні майже на 400 тисячах гектарів, з них зернової кукурудзи — на 334.

Посіяно 77% соняшнику (майже 160 тисяч гектарів), сої — 28% (33 тисячі гектарів).

Варто зазначити, що товаровиробники Куликівського району першими завершили посів ярих сільськогосподарських культур. У Коропському, Сновському, Корюківському, Сосницькому та Варвинському районах посів ярини виконано на понад 80% площ, відведених під посів. Прискорити темпи проведення посівної кампанії повинні сільськогосподарські підприємства Носівського, Ніжинського та Семенівського районів, де посіяно менше половини прогнозованих обсягів.

До речі, суттєво знизили темпи виконання комплексу весняно-польових робіт складні метеорологічні умови першої половини травня. Опади у вигляді невеликих та помірних, місцями значних, зливових дощів призвели до перезволоження верхнього шару ґрунту, інформує Департамент агропромислового розвитку Чернігівської облдержадміністрації.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.