Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 07:18:33

В області тривають весняно-польові роботи

18.05.2019   08:37Агенцiя

Уже підготовлено майже 730 тисяч гектарів ґрунту під ярину — 74% до прогнозу. Посіяно понад 450 тисяч гектарів ярих культур (близько 70% прогнозованих обсягів) — майже на 45 тисяч гектарів більше, ніж у відповідний період минулого року.

Зокрема, ярі зернові та зернобобові висіяні майже на 400 тисячах гектарів, з них зернової кукурудзи — на 334.

Посіяно 77% соняшнику (майже 160 тисяч гектарів), сої — 28% (33 тисячі гектарів).

Варто зазначити, що товаровиробники Куликівського району першими завершили посів ярих сільськогосподарських культур. У Коропському, Сновському, Корюківському, Сосницькому та Варвинському районах посів ярини виконано на понад 80% площ, відведених під посів. Прискорити темпи проведення посівної кампанії повинні сільськогосподарські підприємства Носівського, Ніжинського та Семенівського районів, де посіяно менше половини прогнозованих обсягів.

До речі, суттєво знизили темпи виконання комплексу весняно-польових робіт складні метеорологічні умови першої половини травня. Опади у вигляді невеликих та помірних, місцями значних, зливових дощів призвели до перезволоження верхнього шару ґрунту, інформує Департамент агропромислового розвитку Чернігівської облдержадміністрації.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини