Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:51:13

50-тонний прес на Смолинському торфозаводі, що виготовляє торф’яні брикети, поламався і не полягає відновленню

13.05.2019   09:12Агенцiя

Зношеність пресу – 100%! Це – єдиний прес, який виготовляв дешеву паливну альтернативу газу – торфобрикети ліцензованої якості.

Відтепер державний завод не зможе виготовляти брикети, від чого  постраждають не лише 70 працівників підприємства, які ризикують залишитися без роботи, але низка соціальних бюджетних установ, котрі вже провели відповідні паливні тендери, але не отримають торфу через його відсутність.

Минуло більше року з того часу, коли міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик пообіцяв виділити для «Смолинського торфозаводу» філії ДП «Чернігівторф» 15 мільйонів гривень на оновлення виробничо-технічної бази. Це  - європейські кошти, які передбачалося витратити на «Укренерго», але вони були виділені на потреби торфозаводу і навіть пройшли відповідне погодження в бюджетному комітеті парламенту.

«До цього часу 15 мільйонів гривень «висять» на рахунках ДК «Укрторф», керівництво якого намагається всіляко дестабілізувати роботу ДП «Чернігівторф» з метою подальшого розкрадання бюджетних коштів та доведення до банкрутства галузі, - говорить лідер профспілки ДП «Чернігівторф» Андрій Страхов. – Ми взиваємо до розуму посадовців на місцях: почуйте нас, адже одних відписок не досить! Під загрозою сезон заготівлі фрезерного торфу і саме існування заводу».

Профспілковий лідер також наголосив, що такого попиту на продукцію заводів не було останні 10 років. Нерозумно державі рубати голову курці, яка несе золоті яйця. Особливо, коли мова йде про дешеву альтернативу російському газу, повідомив «Смолинський торфозавод» філії ДП «Чернігівторф».

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини