Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 16:21:37

За рік у Чернігові введено в експлуатацію 539 новобудов і реконструйованих об’єктів

28.03.2019   09:35Агенцiя

Про роботу Управління державного архітектурно-будівельного контролю (ДАБК) міської ради доповіла на міській розширеній нараді 26 березня його керівниця Людмила Шкуріна.


Управління здійснює:
•  державний архітектурно-будівельний контроль: перевірки дотримання вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, проектної документації, будівельних норм, державних стандартів і правил, положень містобудівної документації всіх рівнів, вихідних даних для проектування об’єктів містобудування, технічних умов, інших  нормативних документів під час виконання підготовчих і будівельних робіт;
•  виконання дозвільних та реєстраційних функцій у сфері містобудівної діяльності;
•  огляд об’єктів будівництва при введенні їх до експлуатації та видачі сертифікатів.


Структурою управління передбачено 10 штатних одиниць. У т.ч. 3 спеціалісти-інспектори і 2 спеціалісти–реєстратори дозвільних документів, які успішно склали іспит в Державній архітектурно-будівельній інспекції України, мають особисті печатки та доступ до Єдиного реєстру документів, що дають право на виконання підготовчих та будівельних робіт і засвідчують прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів, відомостей про повернення на доопрацювання, відмову у видачі, скасування та анулювання зазначених документів.

Сектор реєстрації дозвільних документів у т. ч. надає консультації в Центрі надання адміністративних послуг м. Чернігова відповідно до затвердженого графіка та співпрацює з адміністраторами Центру з питань приймання-передачі документів дозвільно-декларативного характеру відповідно до Закону України «Про адміністративні послуги». У тому числі – з питань «будівельної амністії».  За рік фахівцями ДАБК надано більше 700 консультацій у ЦНАП м. Чернігова і загалом – більше тисячі адміністративних послуг у сфері містобудування.

Однією з послуг, які належать до компетенції ДАБК, є введення об’єктів в експлуатацію шляхом видачі сертифікату відповідності. За 2018 рік у Чернігові офіційно введені в експлуатацію 9 багатоквартирних житлових будинків, 1 освітній заклад, 5 медичних закладів, 21 будівля громадського призначення, 1 будівля виробничого призначення і 7 інженерно-лінійних споруд. А загалом, разом зі спорудами індивідуального будівництва, в Чернігові за рік введено в експлуатацію 539 об’єктів.

Інспекційний відділ ДАБК здійснює державний архітектурно-будівельний контроль за дотриманням вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, державних стандартів і правил, положень містобудівної документації всіх рівнів, вихідних даних для проектування об’єктів містобудування, проектної документації щодо об’єктів, розташованих на території міста Чернігова. За 2018 рік ними проведено 20 планових і 180 позапланових перевірок. Порушення виявлені на 23 об’єктах.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини