Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 17:48:32

В Чернігові побачила світ “шпаргалка” для підприємців

19.03.2019   18:27Агенцiя

Як українському підприємцю отримати грант або кредит від Європейського Союзу, вийти на європейський ринок, знайти там бізнес-партнерів, – саме про це йдеться у виданні з інфографікою «Європейські інструменти для розвитку малого та середнього бізнесу», яке вийшло друком у Чернігові.

Брошура показує можливості, що надають країни ЄС для розвитку агропромислового сектору, порівнюються підходи щодо підтримки малого та середнього підприємництва, положення відповідного європейського та українського законодавства. Представлені основні вимоги європейських організацій для надання фінансової підтримки та алгоритми отримання «європейських» грантів та кредитів. Читач отримує інформацію про фінансові установи та діючі програми, що надають кошти, послуги з навчання та консультацій у підготовці проектів.

У виданні спростовуються міфи та перестороги шодо отримання європейської фінансової допомоги, а наведені кращі практики про підприємців, які вже скористалися цими можливостями, спонукають до переосмислення підходів стосовно ведення власного бізнесу та до пошуку шляхів його вдосконалення.

Видання підготовлене в рамках проекту «Використання європейських фінансових інструментів для розвитку агропромислового сектору (МСП) України», який реалізується Сіверським інститутом регіональних досліджень за фінансової підтримки Європейського Союзу та  Міжнародного фонду «Відродження» в рамках грантового компоненту «Громадська синергія» під егідою Української сторони Платформи громадянського суспільства Україна–ЄС та Української національної платформи Форуму громадянського суспільства Східного партнерства. Окремі думки, озвучені в книзі, є особистою позицією авторів і необов’язково  відображають точку зору Європейського Союзу та Міжнародного фонду «Відродження».

В електронному вигляді брошура доступна за посиланням 

 

 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.