Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:55:10

У Чернігові змінено граничну вартість проїзду в міських автобусах

13.12.2018   11:24

Рішенням виконавчого комітету Чернігівської міської ради від 13 грудня встановлена нова гранична вартість разового квитка на проїзд у автобусі для перевезення пасажирів в межах міста Чернігова – 6,00 грн.

Вартість квитка для учнів загальноосвітніх навчальних закладів міста Чернігова, при наявності учнівського квитка, на період з 1 вересня до 21 червня включно – 3 грн., без компенсації за такі перевезення.

Рішення вступає в дію з моменту офіційної публікації (такою є публікація в друкованому змі, його наступний номер вийде через тиждень). Дія рішення поширюється на всіх суб’єктів господарювання (незалежно від форми власності, відомчої підпорядкованості та організаційно-правової форми господарювання), які здійснюють перевезення пасажирів на міських маршрутах загального користування.

До цього діяли відповідні рішення виконавчого комітету міської ради від 30 березня 2015 року № 76 та від 22 серпня 2018 року № 399. Ними встановлювалася гранична вартість квитка в 5 грн.

Згідно з пунктом 1.6. наказу Міністерства транспорту та зв’язку України від 17.11.2009 № 1175 «Про затвердження Методики розрахунку тарифів на послуги пасажирського автомобільного транспорту» перегляд рівня тарифів повинен здійснюватись у зв’язку зі зміною умов виробничої діяльності та реалізації послуг пасажирського автомобільного транспорту, що не залежать від господарської діяльності автомобільного перевізника, в тому числі в разі зміни вартості палива більш, ніж на 10 %.

За період дії рішення, що встановлює чинний тариф, суттєво зросла така складова собівартості проїзду, як паливо, зокрема:
- вартість газу зросла з 12,5 грн./л до 15,77 грн./л - на 26%;
- вартість дизельного палива – з 24,5 грн./л до 30,0 грн./л - на 22%.

У зв’язку з цим до Чернігівської міської ради звернулися суб’єкти господарювання, що надають послуги з перевезення пасажирів міськими автобусними маршрутами загального користування, з пропозицією про підготовку проекту регуляторного акту стосовно підвищення граничної вартості разового квитка на проїзд у автобусах. Згідно з поданими розрахунками перевізників тариф за проїзд на автобусних маршрутах у м.Чернігові коливається від 7,80 грн. до 11,45 грн.

Керуючись Законом України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» та рекомендаціями робочої групи з питань реалізації цінової політики у житлово-комунальному господарстві та на міському пасажирському транспорті, управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв’язку міської ради розробило проект рішення виконавчого комітету «Про вартість проїзду в міському пасажирському автомобільному транспорті» (з аналізом регуляторного впливу), яким встановлюється гранична вартість разового квитка на проїзд у автобусі для перевезення пасажирів в межах міста Чернігова на рівні 6,00 грн., та оприлюднило його з метою одержання зауважень і пропозицій.

До розробника даного проекту у термін, передбачений для обговорення, надійшла пропозиція, яка була відхилена у зв'язку з невідповідністю економічного обгрунтування.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини