Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 19:20:58

Понад чотири мільйони тонн зернових зібрали сільгоспвиробники Чернігівщини

04.12.2018   12:01Агенцiя

Показники збиральної кампанії зернових і зернобобових культур на 904 тонни перевищують минулорічні. Намолочено 4,333 мільйона тонн зерна. Рівень врожайності перевищує 66 центнерів з гектара (+ 9,6 центнера з гектара проти минулого року).

Загалом обмолочено 654 тисячі гектарів, або 92 % від запланованого. Це на 49 тисяч гектарів більше, ніж на відповідну дату торік.

Найбільший вал зерна мають сільськогосподарські підприємства Бобровицького – 476 тисяч тонн, Ічнянського – 429 тисяч тонн, Прилуцького – 424 тисячі тонн, Бахмацького – 321 тисяча тонн, Борзнянського – 241 тисяча тонн, Козелецького – 222 тисячі тонн, Ніжинського – 211 тисяч тонн, Носівського, Срібнянського та Чернігівського районів – по 208 тисяч тонн. Зазначені 10 районів разом намолотили майже 3 мільйони тонн зерна – 71 % обласного показника.

Найкращі якісні показники – у господарств Срібнянського, Варвинського та Ічнянського районів, де середня врожайність перевищує 90 центнерів з гектара. Дещо менша вона в Бобровицькому – 86,3 центнера з гектара, Талалаївському – 87,4 центнераз гектара та Прилуцькому районах – 83,8 центнера з гектара.

Аграрії продовжують збирати кукурудзу на зерно. Наразі обмолочено понад 350 тисяч гектарів, або 86 % цієї культури (+ 56 тисяч гектарів), з яких зібрано 3,245 мільйона тонн (+ 1,045 мільйона тонн). Середня врожайність – більше 92 центрів з гектара (+ 17,8 центнера з гектара). Найкраще кукурудза вродила на Срібнянщині, де середня врожайність складає близько 120 центнерів з гектара. На Варвинщині – майже 116 центнерів з гектара, Талалаївщині – 110, Прилуччині та Ічнянщині – 105, Бахмаччині, Ріпкинщині та Чернігівщині – близько 100 центнерів з гектара.

 
За інформацією Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.