Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 05:07:33

Затверджено програму економічного і соціального розвитку міста Чернігова на 2019 рік

30.11.2018   07:55

29 листопада, на засіданні 36-ї сесії Чернігівської міської ради 7-го скликання затвердили Програму економічного та соціального розвитку міста на 2019 рік.

У Програмі відображені інформація про соціально-економічний стан міста Чернігова і прогноз його розвитку на 2019 рік, які, відповідно до ст. 76 Бюджетного кодексу України, покладені в основу проекту місцевого бюджету на наступний бюджетний період.

Як і минулого року, Програма адаптована до Стратегії розвитку міста, що вже має позитивні результати, та містить чотири стратегічних цілі: конкурентоспроможне та інноваційне місто, розвиток житлово-комунального господарства та інфраструктури Чернігова «Комфортне місто», розвиток людського потенціалу «Людина понад усе», а також розвиток туризму «Чернігів – туристичне місто».

Фінансування передбачених Програмою заходів здійснюватиметься за рахунок коштів інвесторів, суб’єктів господарювання, місцевих та державного бюджетів, а також інших джерел, не заборонених законодавством.

«За» цю Програму проголосували 37 депутатів з урахуванням кількох правок. Зокрема, дві депутатські комісії запропонували доповнити завдання однієї з стратегічної цілі підпунктом - «Розробити план розвитку мережі водопостачання, водовідведення та зливової дощової каналізації». Також депутати зауважили, що необхідно передбачити виготовлення проектно-кошторисної документації для будівництва школи не тільки в ІІІ мікрорайоні житлового району «Масани», а й у мікрорайоні «Бобровиця».

Детальніше ознайомитися зі стратегічними цілями, їх завданнями та заходами можна за посиланням.

Проект Програми економічного та соціального розвитку Чернігова на 2019 рік обговорювався також на засіданні робочої групи з питань формування проекту міського бюджету в рамках бюджетного процесу на 2019 рік, що передбачено Бюджетним регламентом, який міська рада затвердила ще в 2016 році.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини