Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 03:16:01

На Чернігівщині тривають збір врожаю та посівна кампанія

25.09.2018   09:12Агенцiя

Про підтримку сільгоспвиробників та цьогорічні польові роботи говорив 24 вересня заступник директора Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації Олег Крапивний на прес-брифінгу в ОДА.

Як повідомив посадовець, на сьогоднішній день вже обмолочено 46% прогнозованих площ, намолочено майже 1,4 мільйона тонн зерна при середній врожайності 42,1 центнера з гектара. Найбільший вал зерна мають хлібороби Ічнянського та Бахмацького районів. Роботи йдуть згідно з планом, навіть більш швидкими темпами, ніж у 2017 році. Тож є впевненість у своєчасному зборі цьогорічного врожаю зерна, якого планують зібрати понад 4 мільйони тонн.

Зазначив Олег Кропивний і про посівну кампанію. Так, не зважаючи на її затримку через низькі запаси продуктивної вологи в орному шарі ґрунту на полях, спричинені погодними умовами, майже всі райони області розпочали посів озимих колосових культур на зерно. Вже посіяно майже 63 тисячі гектарів – 29% від прогнозованих площ. Загальний прогноз посіву озимих культур по всіх категоріях господарства – 241 тисяча гектарів.

Не менш актуальне питання, озвучене під час спілкування з журналістами, – підтримка агропромислового сектору. Для підтримки широкого спектру агровиробників (від підприємств до сімейних ферм) цього року Урядом виділено 6,3 мільярда гривень. Сільгоспвиробники Чернігівщини отримали 38,4 мільйона гривень. Загалом до кінця року очікується, що ця цифра сягне понад 100 мільйонів.

Олег Крапивний детально зупинився на різних програмах, що забезпечують державну підтримку сільгоспвиробників.

Також заступник директора профільного Департаменту нагадав, що в області вже 5 років успішно діє обласна програма передачі нетелей багатодітним сім’ям, які проживають у сільській місцевості. За цей час поповнили свої господарства худобою 152 багатодітні родини. Ще 33 сільські багатодітні сім’ї визначені як такі, що мають право на отримання нетелей, тож очікують на них до кінця року.

Крім того, на Чернігівщині діє програма фінансової підтримки органічного виробництва. За два роки виробники органічної продукції області отримали 480 тисяч гривень компенсації. Цьогорічна очікувана сума відшкодувань – 250 тисяч гривень.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини