Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 21:33:54

Чи знайдеться на полях Чернігівщини місце нішевим культурам?

21.07.2018   12:35

Перспективи вирощування та збуту нішевих культур розглянули учасники «Дня поля», проведеного на Ічнянщині.

До заходу долучилися перший заступник голови облдержадміністрації Юлія Свириденко та директор Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів ОДА Юрій Ткалич.

Представники сільгосппідприємств області, зацікавлених у вирощуванні гірчиці, льону, сочевиці, кондитерського соняшника, ознайомились з особливостями посіву та вирощування цих культур на Чернігівщині, розглянули гібриди смугастого соняшнику і соняшнику для обрушення як альтернативу масляного виробництва, послухали коментарі фахівців науково-дослідних аграрних інститутів, обговорили можливості збуту вирощеної продукції.

Захід не обмежився лише теорією. Його учасники оглянули ділянки поля ТОВ «Сідко Україна», де вирощені зразки нішевих культур, та побували на заводі з їх переробки.

До речі, на теренах Чернігівщини вирощують досить багато різних нішевих, за останні 3 роки вирощування цих культур в області збільшилось на 12%.

Попит на органічну продукцію у світі постійно зростає. Проте її виробництво доволі затратне — потрібні спеціальні технології вирощування, зберігання і переробки. Чи по силах це чернігівським сільгоспвиробникам — час їм рахувати, критично все зважувати і приймати рішення.

– Ринок нішевих культур динамічно розвивається. Їх вирощування має бути особливо цікавим для дрібних і середніх виробників. Завдяки рентабельності цих культур на своїх відносно невеликих ділянках аграрії можуть отримувати досить високі прибутки й мати попит як з боку внутрішніх, так і зовнішніх споживачів. У свою чергу, це сприятиме розвитку агробізнесу й посилюватиме привабливість Чернігівщини як аграрного регіону, – переконана перший заступник голови Чернігівської ОДА Юлія Свириденко.

До заходів «Дня поля» також долучилися працівники Головного управління юстиції в області на чолі з його керівником Олегом Трейтяком. Вони провели мобільний консультативний пункт з питань захисту прав землевласників та землекористувачів, а також інформаційній захід у рамках правопросвітницького проекту «Я маю право!», під час якого поінформували жителів Ічнянщини про сучасні механізми захисту прав у сфері реєстрації нерухомості та бізнесу, протидії рейдерству в аграрній сфері.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини