Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 08:21:07

З підприємствами Чернігівщини обговорили можливості виробництва військової техніки

06.07.2018   09:50Агенцiя

Близько півтора десятка підприємств області взяли сьогодні участь у практичному семінарі на тему «Перспективні напрямки розробки та виробництва військової техніки, озброєння і матеріально-технічного забезпечення».

— У лютому цього року облдержадміністрація та Державний науково-випробувальний центр ЗСУ провели робочу зустріч з Лігою оборонних підприємств України, де були представлені можливості промислових підприємств Чернігівщини. Сьогоднішня зустріч є логічним продовженням спільної роботи у зазначеній галузі вже з конкретними зацікавленими підприємствами, — зазначила директор Департаменту економічного розвитку ОДА Олександра Хомик.

У засіданні також взяли участь в.о заступника начальника Державний науково-випробувальний центр ЗСУ з наукової роботи Ігор Телевний, начальник 1285 Головного військового представництва Міністерства оборони України Олександр Терець, провідний науковий співробітник Державного науково-дослідного інститут авіації Сергій Богославець, представники профільного Департаменту ОДА.

Учасники семінару обговорили специфіку виробництва військової техніки та деталей у мирний час та під час особливого періоду. Розглянули й питання інтелектуальної власності. До слова, якщо підприємство береться за створення зразка власним коштом, напрацювання залишається його надбанням, якщо ж за державний кошт — надбанням профільного відомства.

Повідомили представникам підприємств і про джерела, де можна дізнатися реальну потребу війська.

Мова також йшла і про ремонт відпрацьованої техніки.

Нагадаємо, що чимало підприємств Чернігівщини вже задіяні у виробництві нових видів озброєння, а також імпортозаміщенні комплектуючих виробів для авіаційної та бронетехніки, високоточних засобів ураження тощо. Це, зокрема: ПАТ «ЧеЗаРа», НВО «Група компаній «МАГР», ДП «171-й Чернігівський ремонтний завод», ДП «НВК «Прогрес», ТОВ «НВП «Метекол» та інші.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини