Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:55:50

Валерій Куліч: Маємо зацікавити інвесторів вкладати кошти в Чернігівщину

14.05.2018   11:46Агенцiя

Імідж Чернігівської області як привабливого партнера для бізнесу на внутрішньому та міжнародному рівнях останніми роками значно зміцнюється. Підтвердження цьому – показники залучення інвестицій у 2017 році.

Так, минулоріч надійшло 7,3 мільярда гривень капітальних інвестицій, що в порівняних цінах на 34,8% більше 2016 року. Область за темпом росту цього показника посіла 6 місце в Україні.

Найбільше інвестицій освоєно у сільському господарстві – 3,4 мільярда гривень (майже 46% від загального обсягу), в промисловості – 1,5 мільярда гривень. Визначальну роль у структурі джерел інвестування відігравали власні кошти підприємств, за рахунок яких освоєно 73,9% капітальних інвестицій – більш ніж 5,4 мільярда.

Чернігівщина показала найкращий серед областей темп зростання прямих іноземних інвестицій. В економіку області минулого року надійшло 190,1 мільйона доларів США. Таким чином загальний обсяг акціонерного капіталу збільшився в 1,8 разу порівняно з початком 2017 року і станом на 1 січня 2018 року склав 429,7 мільйона доларів. Це дозволило області посісти 11 місце в загальноукраїнському рейтингу.

У цілому ж на економіку області працюють прямі іноземні інвестиції з 39 країн світу. До основних країн-інвесторів належать Велика Британія, Польща, Кіпр, Нідерланди, Туреччина та Латвія.

Щоб розширити географію співпраці з іншими країнами, збільшити обсяги інвестування в економіку області, використовується практика проведення економічних форумів. Зокрема, у лютому цього року відбувся Чернігівський Регіональний Форум «Органік Інвест», на якому розглядалися шляхи залучення додаткових інвестиційних ресурсів та можливості розширення експортного потенціалу виробників органічної продукції, обговорювалися доступні інструменти підтримки малого та середнього бізнесу в агропромисловому комплексі.

Уже традиційним став Форум інвестицій та експорту Чернігівщини, який цьогоріч пройде втретє, причому в статусі міжнародного. На бізнес-зібранні очікуються делегації з Республіки Білорусь, Польщі, Литви, Китаю.

– На рівень економічної стабільності територій значно впливає сегмент залучення інвестицій. Адже це відкриває нові можливості для розвитку підприємств, що, у свою чергу, збільшує доходи в бюджет, дозволяє створювати нові робочі місця та сучасні умови праці, покращує соціальний рівень життя людей, – переконаний голова Чернігівської облдержадміністрації Валерій Куліч. – Тож ми працюємо над підвищенням конкурентоспроможності Чернігівщини. Під час Форуму плануємо продемонструвати інвестиційний потенціал та експортні можливості господарюючих суб’єктів регіону. Ми націлені на активний діалог між владою та бізнесом у питаннях залучення капіталу, просуванні торгівлі та експорту, встановленні нових ділових контактів.

Нагадаємо, що ІІІ Форум інвестицій та експорту Чернігівщини відбудеться 16 травня. Працюватимуть дві тематичні панелі: «Перспективні напрямки та актуальні проекти для інвестування на Чернігівщині» та «Експортна географія: виклики та можливості в співпраці з окремими країнами світу».

 
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини