Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 22:19:47

Зовнішня торгівля послугами в області у 2017 році. ДОВІДКА

21.02.2018   14:51Агенцiя

У 2017 р. підприємства Чернігівщини здійснювали зовнішню торгівлю послугами з партнерами 74 країн світу.

Експорт послуг з області становив 26 млн.дол. США, що на 30% більше, ніж у 2016 р., імпорт в область – 20 млн.дол. США (на 84% більше).    

Основними споживачами послуг залишаються країни Європейського Союзу, на які припадало 69% обласного експорту. Значні обсяги послуг надавалися партнерам із Румунії (майже на 6 млн.дол.США), Нідерландів та Німеччини (понад 2 млн.дол. до кожної країни), Італії (майже на 2 млн.дол.).
   
Серед інших країн світу найбільше (на 5 млн.дол. США) послуг експортовано до Канади, США та Російської Федерації.
   
У структурі експорту 41% обсягу займали послуги з переробки матеріальних ресурсів, 34% – послуги автомобільного транспорту, 15% – комп’ютерні та інформаційні послуги.
   
Провідними партнерами в імпорті послуг були Велика Британія, Німеччина, Італія, Польща, Російська Федерація, Румунія, Білорусь, на які припадало 88% загального обсягу імпорту.
   
Більше половини імпорту формували роялті та інші послуги, пов’язані з використанням інтелектуальної власності, послуги з ремонту та технічного обслуговування.


Головне управління статистики у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.