Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 15:52:09

Аграрії Чернігівщини намолотили більше 3 мільйонів тонн зерна

28.11.2017   10:17Агенцiя

Урожай зернових та зернобобових в області зібраний з понад 580 тисяч гектарів, або 84 % прогнозованих обсягів. Намолочено 3,3 мільйона тонн зерна, що на 254 тисячі тонн перевищує минулорічний показник на відповідну дату. Середня врожайність – майже 57 центнерів з гектара.

Найбільше зерна зібрали товаровиробники Бобровицького району – біля 420 тисяч тонн, Прилуцького – більше 280 тисяч тонн, Ічнянського – майже 260 тисяч тонн. Найкращі якісні показники в сільгосппідприємствах Бобровицького, Борзнянського та Коропського районів, де середня врожайність перевищує 72 центнери з гектара, в господарствах Куликівського та Ічнянського – понад 68 центнерів з гектара.

З 275 тисяч гектарів (72 %) намолочено близько 2 мільйонів тонн кукурудзи на зерно. Середня врожайність цієї культури перевищує 75 центнерів з гектара.

На сьогодні агрогосподарства Чернігівщини завершили збирання основних площ соняшнику, сої та цукрового буряку.

Так, зі 188 тисяч гектарів (99 %) намолочено майже 460 тисяч тонн соняшнику при середній врожайності – більше 24 центнерів з гектара.

Сою обмолочено на 102 тисячах гектарів (94 %), зібрано понад 210 тисяч тонн зерна. Середня врожайність цієї культури – біля 21 центнера з гектара.

З більш ніж 6 тисяч гектарів накопано 267 тисяч тонн цукрового буряку, середня врожайність якого – 423 центнери з гектара.

Завершується посів озимини. Так, озимою пшеницею засіяно більше 167 тисяч гектарів (89 %), житом – понад 23 тисячі гектарів (96 %).
 

За інформацією Департаменту агропромислового розвитку Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини