Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 17:45:16

На Чернігівщині завершується посів озимини

09.10.2017   16:59Агенцiя

Сільгоспвиробники області завершують сіяти озимі колосові культури на зерно. На сьогодні вони вже засіяли 171 тисячу гектарів, або 81 % від запланованого. Так, озимої пшениці посіяно 150 тисяч гектарів (80 %), жита – понад 21 тисячу гектарів (87 %).

Зокрема, завершили посів озимини аграрії Сновського (139 %), Козелецького (134 %), Коропського (104 %), Куликівського (100 %) та Новгород-Сіверського (100 %) районів. На Корюківщині та Бахмаччині засіяно 92 % прогнозованих площ.

Крім того, триває збиральна кампанія.

На сьогодні зернові та зернобобові культури зібрані з 335 тисяч гектарів, або 48 % прогнозованих обсягів. Намолочено більше 1,4 мільйона тонн зерна при середній врожайності 43 центнери з гектара, що на два з половиною центнери перевищує минулорічний показник.

Найбільший вал зерна мають хлібороби Прилуцького, Бобровицького та Бахмацького районів – понад 100 тисяч тонн, Борзнянського, Менського, Чернігівського та Ічнянського – більше 80 тисяч тонн. Найкращі якісні показники в аграріїв Куликівського, Бобровицького, Носівського та Срібнянського районів, де середня врожайність перевищує 55 центнерів з гектара.

Сільгоспвиробники Чернігівщини завершують збирання гречки та проса.

З понад 12 тисяч гектарів (75 %) гречки намолочено майже 12 тисяч тонн крупи при середній врожайності біля 10 центнерів з гектара. Просо зібрано з 99 % площ, отримано 4 тисячі тонн зерна, середня врожайність цієї культури – біля 17 центнерів з гектара.

Кукурудзу збирають у 15 районах області. З майже 29 тисяч гектарів (7 %) цієї культури намолочено понад 216 тисяч тонн зерна при середній врожайності 76 центнерів з гектара.

З близько 73 тисяч гектарів (66 %) намолочено 146 тисяч тонн сої, урожайність якої перевищує 20 центнерів з гектара.

Обмолочено понад 132 тисячі гектарів соняшнику, якого зібрано майже 335 тисяч тонн при середній врожайності близько 26 центнерів з гектара.

З 3 тисяч гектарів (47 %) накопано біля 105 тисяч тонн цукрового буряку, середня врожайність якого – 353 центнери з гектара.


За інформацією Департаменту агропромислового розвитку Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.