Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 22 грудня, 11:27:26

У Чернігові відкрили нове підприємство з іноземними інвестиціями

20.09.2017   09:28

В Чернігові відбулося урочисте відкриття нового підприємства з іноземними інвестиціями - ТОВ «Рижський хліб». Завод, який є прикладом сучасного європейського виробництва, збудували підприємці з Латвії.

На урочистому відкритті були присутніми Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, голова Чернігівської обласної державної адміністрації Валерій Куліч, Надзвичайний та Поважний Посол Латвійської Республіки  в Україні Юріс Пойканс,  Почесний консул Латвійської Республіки в Чернігові та Чернігівській області Олена Вишнякова, директор-засновник ТОВ «Рижський Хліб» Нормунд Боміс.

Як розповів гостям і журналістам генеральний директор ТОВ «Рижський хліб» Геннадій Макаренко, пекарня була збудована майже з нуля за 15 місяців. Орієнтовна кількість залучених латвійський інвестицій сягає від 3 до 5 млн євро.

Після офіційного відкриття він провів оглядову екскурсію по всьому хлібозаводу та показав багатоступеневий механізм приготування та випікання смачного хліба без дріжджів. Від того, як просіюють борошно для тіста - до пакування вже готової продукції.

Генеральний директор ТОВ «Рижський хліб» розповів про поєднання унікального пекарського процесу зі стародавніми латвійськими рецептами приготування хліба:

1. Створення унікальної закваски, шляхом ошпарювання. Температурний режим - досить важливий. Вода має бути температурою точно у 83, 85,5 та 86 градусів цельсія. Процес приготування закваски займає від 3 до 7 діб. Останні 3 доби працівник щогодини перемішує закваску, щоби вона не перекисла.

2. Від 3 до 7 діб проходить процес визрівання тіста.

3. Процес випічки займає від 8 до 12 годин.

4. Коли хліб вже спечений, він повинен охолонути першу добу в одній камері при одній температурі, а наступну добу дозріває в іншій камері з іншою температурою.

Кожен процес здійснюється майже вручну. Всіх працівників заводу навчали в Латвії від 3 до 6 місяців. Контроль за якістю продукції здійснюють фахівці з Латвії. Вони контролюють весь процес 24/7 - від приготування закваски до пакування вже готової продукції.

Зараз підприємство випускає 16 сортів продукції. Це 10 сортів хлібів - від кисло-солодких до житніх сорітв. А також 6 різновидів іншої продукції – грінок, чіпсів та сухариків. Поки що в Чернігові зустріти цю продукцію можна в магазині «Лис Микита» та супермаркеті «Сільпо» в ТРЦ «Hollywood». Орієнтовна ціна 25-30 грн (за 200-300 грамів).

Продукція продаватиметься в різних містах України.

Проектна потужність підприємства - 15 тон продукції на добу. Зараз, поки воно ще працює в тестовому режимі, випускається близько 3 тон.

 Під час вітального слова Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко подякував Надзвичайному та Поважному Послу Латвійської Республіки  в Україні, Почесному консулу Латвійської Республіки в Чернігові та Чернігівській області, директору-засновнику ТОВ «Рижський Хліб», інвесторам та всім, хто прикладав зусилля для відкриття нового підприємства та створення в Чернігові нових робочих місць.

Зараз, коли завод ще не вийшов на повну потужність, на ньому працюють 65 чернігівців.  У майбутньому, за планами засновників, тут буде працевлаштовано 300 жителів нашого міста.
  

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

До 15 та 14 років ув’язнення засуджено двох чоловіків, які вбили знайомого та викрали його трактор для продажу 11:21

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури двох жителів міста Мена Корюківського району визнано винними в умисному вбивстві та незаконному заволодінні транспортним засобом, поєднаному з насильством, небезпечним для життя та здоров'я потерпілого, вчинених за попередньою змовою групою осіб (ч. 1 ст. 115 КК України).

Поліція розслідує обставини смертельної ДТП в Чернігівському районі 11:17

Поліцейські розслідують кримінальне провадження за фактом дорожньо-транспортної пригоди, внаслідок якої загинув 67-річний пішохід.

“Грінч. Той, що вкрав Різдво” — запальна прем’єра у різдвяно-новорічні свята! 11:13

Святковий різдвяно-новорічний сезон у Чернігівському обласному філармонійному центрі триває! І за кілька днів до Різдва, 20 грудня 2025 року, артисти філармонійного центру зробили юним та дорослим глядачам святковий подарунок — яскраву прем’єру дитячої музичної казки у постановці Олександра Сєроштанова та Марини Маккей “Грінч. Той, що вкрав Різдво”.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:05

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 4 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 1 особа постраждала.

22 грудня: цей день в Україні і світі 09:02

День 1398 Російська агресія - Day 1398 Russian aggression

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини