Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:58:00

У червні ОСББ взяли «теплих» кредитів майже у 5 разів більше ніж минулоріч

11.07.2017   13:47Агенцiя

Червень 2017 року ознаменувався абсолютним рекордом з точки зору попиту об’єднань співвласників багатоповерхових будинків на програму «теплих» кредитів.

Цього місяця 93 ОСББ з різних регіонів країни залучили на впровадження енергоефективних заходів у багатоповерхівках 18,5 мільйонів гривень. Це майже в 5 разів більше за суму коштів, залучену такими об’єднаннями за аналогічний період минулого року.

– Цьогоріч об’єднання співвласників багатоповерхових будинків демонструють надзвичайно високий інтерес до «теплих» кредитів. Вражає не лише сума залучених на утеплення коштів, а й кількість нових ОСББ, які долучаються до програми. Якщо в 2016 році учасниками програми ставали 10-15 об'єднань на тиждень, то в цьому році – вже 20-25. Зокрема, у червні кількість нових ОСББ за тиждень сягнула 34», – прокоментував результати щотижневого моніторингу програми Голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

Статистика свідчить, що об’єднання співвласників багатоповерхових будинків усвідомлюють цілу низку переваг участі у програмі «теплих» кредитів. По-перше, за умовами програми ОСББ отримують з держбюджету чимале відшкодування своїх витрат на утеплення, а саме – від 40 до 70 %.

По-друге, ці об’єднання можуть скористатися місцевими програмами здешевлення «теплих» кредитів і одержати подвійну, а інколи й потрійну компенсацію коштів.

Таким чином, ОСББ заощаджують половину і більше своїх коштів при впровадженні енергоефективних заходів. На цьому позитивні моменти не закінчуються. Мешканці будинків значно менше сплачуватимуть за комунальні послуги, а в оселях пануватиме тепло і комфорт. При цьому також зростає вартість квартири.

Загалом, за два роки дії програми її учасниками стали 930 ОСББ, які залучили в державних банках близько 129 мільйонів гривень на реалізацію енергозберігаючих заходів у багатоповерхівках.

На Чернігівщині діє Програма стимулювання до запровадження енергоефективних заходів населення, об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та житлово-будівельних кооперативів Чернігівської області на 2016-2017 роки. Програмою передбачена компенсація з обласного бюджету відсоткової ставки в розмірі 10 % річних за кредитами фізичних та юридичних осіб на впровадження енергозберігаючих заходів.

За час реалізації державної програми впродовж 2014-2016 років в області видано більше 59 мільйонів гривень кредитів понад 4 тисячам осіб.

З початку цього року на Чернігівщині прокредитовано майже 2 тисячі осіб на 27,5 мільйонів гривень. За перше півріччя 2017 року погашено 290 кредитів на суму близько 5 мільйонів гривень. З обласного бюджету позичальникам виплачено 200 тисяч гривень компенсації частини відсоткової ставки.

 
За матеріалами Департаменту ЖКГ та ПЕК Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини