Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 21:14:44

В Україні проходить європейський тиждень сталої енергії. ВІДЕО

21.06.2017   09:42Агенцiя

Економія енергоресурсів, менші рахунки за житлово-комунальні послуги та менше викидів вуглекислого газу в атмосферу. Європейський Союз підтримує ініціативу України іти по шляху енергозалежності.

Мери українських міст та представники ЄС зібралися у Славутичі на відкритті європейського тижня сталої енергії, що триватиме в Україні з 19 по 23 червня.

Європейські партнери підтримують українську ініціативу бути енергоефективною країною. У Славутичі, місті, яке стало одним із засновників асоціації «Енергоефективні міста України», відбулося урочисте відкриття європейського тижня сталої енергії. Саме у цьому «молодому» місті Київської області одними з перших в Україні стали по-європейськи  підходити до споживання енергоресурсів.

Нові міста, що мають намір стати на шлях енергоефективності, підписують угоду мерів – це ініціатива Європейської Комісії, яка має на меті об’єднати місцеві органи влади  задля спільної боротьби з глобальним потеплінням. Підписантами угоди за десять років були 72 українських міста. Цьогоріч додалося ще три десятки.

Серед членів угоди є і міста Чернігівщини: у 2015 році – до неї приєдналась Мена, у 2016 – Сосниця. В рамках реалізації угоди мерів у Мені з 2016 року почали впроваджувати програму вуличного освітлення. Завершать роботи восени 2017-го. В планах менян провести і термомодернізацію дитсадка «Сонечко». А також зайнятися менеджментом енергоефективності новоствореної Менської об’єднаної територіальної громади.

Напрямок «зеленої енергетики» на Чернігівщині освоюють, каже заступник голови облдержадміністрації Сергій Сергієнко. Адже інвестиції вкладені у відновлювальні джерела енергії дозволяють не лише економити, а й дбати про екологію регіону.

Україна – найбільш енергоінтесивна країна Європи.  ЄС готовий надавати фінансову підтримку, аби Україна зменшила нераціональне використання енергоресурсів і разом з тим скоротила викиди СО2 в атмосферу та витрати населення на оплату рахунків .

Томас Фреллесен, заступник голови Представництва ЄС в Україні: «Декілька тижнів тому уряд України прийняв новий закон про створення Фонду енергоефективності. Це дуже важливий крок і ЄС планує надавати підтримку уряду України в якості додаткового фінансування цього фонду, якщо Україна прийме додаткові законодавчі акти. Ми зараз спостерігаємо чи будуть прийняті два законодавчі акти – закон про встановлення лічильників на воду та електроенергію і закон про енергоефективність будівель».

Представник ЄС  наголошує, важливим для подальшої співпраці Євросоюзу та України є і прийняття нового закону про житлово-комунальне господарство, який зробить прозорою його діяльність.
   

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини