Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 15:12:40

Витрати населення Чернігівської області в ІII кварталі 2016 року. ДОВІДКА

03.03.2017   08:01Агенцiя

За даними вибіркового обстеження умов життя домогосподарств, сукупні витрати середньостатистичної сім’ї області в III кварталі 2016 р. складали 5121 грн.

Більше половини з них (52%) складали витрати на харчування, як і в Україні в цілому. Серед регіонів частка таких витрат коливалася від 61% у Рівненській області до 45% на Житомирщині.

Жителі Чернігівської області зменшили витрати на купівлю непродовольчих товарів та оплату послуг, які щомісячно становили 33% сукупних  витрат (у III кварталі 2015 р. – 35%). Найбільше таких витрат здійснили жителі Закарпаття та Кіровоградщини – по 43%, Харківщини  – 42% й м.Києва  – 41%.

Частка витрат домогосподарств області на оплату житла, комунальних продуктів та послуг складала майже 6%, з якої сума пільг та субсидій – 1,2%. У середньому в Україні цей показник склав 8%, найбільшим він був у м.Києві (13%), а найменшим в Івано-Франківській та Чернівецькій областях (по 5% у кожній).

Щомісячно на купівлю одягу, взуття чернігівці спрямовували 6% сімейного бюджету, на охорону здоров’я та транспорт – по 5%, на предмети домашнього вжитку, побутову техніку, поточне утримання житла та зв’язок – по 2%, на освіту, відпочинок і культуру – по 1%.


Головне управління статистики у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.