Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 8 травня, 16:02:37

Представники малого та середнього бізнесу Чернігівщини у 2016 році сплатили майже 3 мільярди гривень податків

17.01.2017   08:37Агенцiя

За 2016 рік бюджети Чернігівщини поповнились майже на 6 млрд. гривень. Суб’єктами господарювання середнього і малого бізнесу забезпечено 48 відсотків загальної суми надходжень.

До державного бюджету суб’єкти господарювання середнього бізнесу перерахували 820 млн. грн. або понад 29 відсотків від загальної суми надходжень, малого бізнесу та мікропідприємництва – 495 млн. грн. або  майже 18 відсотків.

До місцевих бюджетів суб’єктами середнього підприємництва спрямовано 761 млн. грн. або 24,5 відсотки загальної суми. Дещо більше 24 відсотків надходжень сплачено представниками малого бізнесу (754 млн.грн.). З них юридичними особами - 314 млн. грн., підприємцями, самозайнятими особами та платниками податку на майно – 440 млн. гривень.

У порівнянні з відповідним періодом попереднього року вклад малого бізнесу у наповнення бюджетів територіальних громад залишається на сталому рівні. Проте сума сплачених податків збільшилась у 1,5 рази (на 262 млн. грн.) за рахунок змін у законодавстві в частині зростання рівня мінімальної заробітної плати та ставок окремих податків і зборів.

Вклад суб’єктів господарювання середнього підприємництва у наповнення місцевих бюджетів у порівнянні до відповідного періоду минулого року також залишився майже на рівні, а сума сплачених податків збільшилась на 243 млн. гривень або у 1,5 рази.

Більше половини усіх сплачених до місцевих бюджетів податків суб’єкти малого та середнього підприємництва забезпечують у 18 районах області та місті Н Сіверському. Найбільше зібрано у Н-Сіверському районі - близько 78 відс., Ічнянському -  понад 71 відс., Семенівському - майже 69 відс., Городянському – більше 66 відс., Коропському – близько 66 відс., Прилуцькому – майже 65 відсотків.

У містах обласного значення цією категорією платників сплачено від 33 до 59 відсотків доходів територіальних громад:  у Прилуках сплачено 69 млн. грн., Ніжині – 68 млн. грн., Чернігові – 452 млн. грн., м.Н Сіверському – 19 млн. гривень.
   

Відділ організації роботи  ГУ ДФС у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима 14:01

За процесуального керівництва прокурора Чернігівської окружної прокуратури доведено вчинення суспільно-небезпечного діяння 32-річним місцевим мешканцем замаху на умисне вбивство (ч.2 ст.15, ч.1 ст. 115 КК України).

У Чернігові вшанували пам'ять жертв Другої світової війни та вклонилися перед всіма, хто боровся з нацизмом 13:59

В.о. міського голови Олександр Ломако, заступники міського голови, голова міської ради ветеранів Ірина Четвертак та громадськість, вшанували пам'ять всіх жертв Другої світової війни. Поклали квіти до пам'ятного знаку у сквері Магдебурзького права, а також стели загиблим в АТО/ООС.

 Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом

Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом 13:56

До уваги мешканців Чернігова та гостей міста! Управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв'язку міської ради інформує про те, як можна доїхати до міських кладовищ (окрім «Яцево») у поминальні дні.

Городнянські поліцейські оперативно затримали зухвалого крадія 13:51

Поліцейські ВП №3 (м. Городня) Чернігівського райуправління поліції впродовж кількох годин встановили та затримали зловмисника, який незаконно заволодів мотоциклом жителя одного з сіл Городнянської громади та в сусідньому селі викрав речі з обійстя іншої заявниці. Зловмисника затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років 10:47

Україна приєдналися до європейської традиції відзначення цієї дати. Для Європи 8 травня – точка відліку закінчення війни, перемога над страшним злом нацизму, нагадування про катастрофу війни, а не про тріумф одних народів над іншими, переможців над переможеними.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини