Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 12:32:02

Торік 153 безробітних подалися в бізнес

12.01.2017   10:20Агенцiя

Служба зайнятості підтримує підприємницькі ініціативи безробітних, які не можуть бути працевлаштовані через відсутність для них на ринку праці підходящої роботи. Так, у 2016 році, отримавши виплату допомоги по безробіттю одноразово, власну справу відкрили 153 безробітних, зокрема 11 людей з інвалідністю та 28 учасників АТО.

Основні сфери діяльності, які обирають колишні безробітні: торгівля, відкриття закладів громадського харчування, надання різноманітних видів послуг (юридичних, бухгалтерських, ремонтних, перукарських, рекламних, транспортних, з пошиття одягу), сільське господарство та виробництво. Набувають популярності й такі напрями, як надання консалтингових, ріелторських та Інтернет-послуг, робота в ІТ-секторі тощо.

Дехто з підприємців-новачків уже має найманих працівників. Так, наприклад, Наталія Чеботар, яка торік відкрила сімейне кафе в Чернігові, працевлаштувала чотирьох людей.

Для безробітних у всіх центрах зайнятості області проводяться семінари з орієнтації на підприємницьку діяльність. Громадяни, які виявили бажання започаткувати бізнес, проходять профдіагностичне тестування на визначення нахилів до такого виду діяльності.

Підприємців-початківців служба зайнятості підтримує й фінансово, надаючи їм виплату допомоги по безробіттю одноразово для відкриття власної справи. Для набуття теоретичних знань та практичних умінь, потрібних для ведення бізнесу, безробітним пропонується навчання на курсах цільового призначення «Підприємець-початківець», а також за професіями, орієнтованими на самозайнятість та організацію підприємницької діяльності.

Також всім бажаючим служба зайнятості надає безоплатні консультації з питань організації та провадження підприємницької діяльності із залученням представників органів державної влади, соціальних фондів, бізнес-центрів тощо. Торік було проведено 760 таких консультацій.

А на базі Чернігівського міського та Ніжинського міськрайонного центрів зайнятості діють консалтингові центри підтримки підприємницької діяльності для надання громадянам консультаційних послуг щодо бізнес-планування, управління фінансами і кредитування, оподаткування, ведення бухгалтерського обліку, цивільного і господарського права, трудового законодавства. Торік їх допомогою скористалися 482 людини.


Валентина Федусь

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини