Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 06:24:02

В облраді розглянули нагальні організаційні та фінансові питання новостворених об’єднаних територіальних громад Чернігівщини

28.12.2016   08:25Агенцiя

27 грудня, відбулося спільне засідання постійних комісій обласної ради з питань розвитку і реформування місцевого самоврядування, децентралізації та європейської інтеграції, з питань економічного розвитку, інвестиційної діяльності та здійснення державної регуляторної політики.

Ключовою темою обговорення стали організаційні питання та особливості бюджетної політики ОТГ. До участі у заході долучились перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, директор Департаменту фінансів ОДА Валерій Дудко, голови та члени зазначених вище постійних комісій обласної ради, керівники та бухгалтери новостворених об’єднаних територіальних громад області

Відкриваючи роботу засідання, Валентин Мельничук привітав міських, селищних та сільських голів із обранням на високі посади, побажав їм виправдати високу довіру виборців самовідданою роботою і позитивними зрушеннями у розвитку своїх громад.

Промовець наголосив на тому, що першочерговим завданням для очільників ОТГ є формування професійної і висококваліфікованої команди. За його словами, перші п’ять громад, які об’єднались на Чернігівщині, за підсумками першого року продемонстрували високі результати соціально-економічного розвитку, розбудови інфраструктури. І це є яскравим свідченням правильності шляху децентралізації.

Голова постійної комісії з питань розвитку і реформування місцевого самоврядування, децентралізації та європейської інтеграції, керівник виконавчої дирекції Чернігівського Регіонального відділення Всеукраїнської Асоціації сільських і селищних рад Ірина Грозенко презентувала учасникам засідання удосконалений Збірник зразків документів та методичних матеріалів для сільських, селищних, міських рад, у яких відбулися перші вибори. Вона запевнила, що голови ОТГ завжди можуть розраховувати на підтримку та консультаційну допомогу з боку депутатів обласної ради, фахівців ВАССР, а також детально зупинилась на рішеннях, які місцеві ради повинні прийняти на перших установчих сесіях, наголосила на необхідності активно долучатись до участі у грантових програмах, які дозволяють залучити додаткові кошти на розвиток громад.

Валерій Дудко проаналізував поточну фінансову ситуацію в ОТГ, зокрема в галузі медицини і освіти. За його словами, на сьогодні бюджетний процес значно ускладнюється через законодавчу неврегульованість відносин між фінансовими органами різних рівнів. На думку директора Департаменту фінансів облдержадміністрації, наразі питання щодо виділення коштів потрібно вирішувати шляхом діалогу та конструктивних домовленостей щодо обміну трансфертами між розпорядниками коштів на місцях.

У свою чергу, голова постійної комісії з питань економічного розвитку, інвестиційної діяльності та здійснення державної регуляторної політики Дмитро Іванов акцентував увагу очільників громад на тому, що необхідно активно використовувати можливості співпраці з інвесторами, грантодавцями, долучатись до участі у проектах, які пропонує Державний фонд регіонального розвитку.

Члени профільних постійних комісій обласної ради Микола Бутенко та Наталія Дроненко запевнили у цілковитій підтримці об’єднаних територіальних громад з боку депутатського корпусу, відзначили досягнення першопроходців децентралізації в області, з роботою яких народні обранці неодноразово знайомились під час виїзних засідань в ОТГ.

Підбиваючи підсумки наради, Валентин Мельничук вкотре закликав присутніх до активної роботи та наголосив на необхідності займати ініціативну позицію, адже на новообраних лідерах лежить величезна відповідальність за успішний розвиток громад.

У переддень новорічно-різдвяних свят керівник привітав з ними усіх учасників заходу та побажав міцного здоров’я, наснаги та вагомих здобутків на шляху розбудови процвітаючих громад Чернігівщини.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини