Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 17:06:43

Конфлікт на Корюківському лісгоспі спровокували зацікавлені особи

18.12.2016   16:45Агенцiя

Протягом минулого тижня мешканці Чернігівщини стали свідками небувалого конфлікту на одному із найстарших в регіоні підприємств.

Працівники ДП "Корюківське лісове господарство" згуртувались та разом виступили проти в.о. директора підприємства – В’ячеслава Чижа.

Про подробиці цього конфлікту ми розпитали у працівника лісгоспу та одного із учасників мітингу, який попросив не розголошувати його імені публічно.

Виявилось, що до подій на лісгоспі мають пряме відношення зацікавлені особи, які будь-що прагнуть зберегти систему відкатів, яка протягом років активно діяла на цьому підприємстві і саме заради цього використали простих робітників лісгоспу.

- Чому Ви вважаєте, що даний страйк на підприємстві був заздалегідь спланований?

- Працівники лісгоспу виступають проти державних закупівель і вимагають скасування системи Prozorro, оскільки розуміють, що таким чином зможуть й надалі сидіти відкатах, які тут діяли раніше. Вони використали людей, підбурюючи на мітинг.

- Хто, на Вашу думку, організував цей мітинг?

- Я знаю, що співробітники контори спершу довели лісгосп до колосальних боргів і тепер вимагають виплатити їм премію за вислугу. Саме таку вимогу вони і висунули у протоколі  спільного розширеного засідання комітету і адміністрації ДП "Корюківське лісове господарство" від 7 грудня.  Зараз вони просто прикриваються нами, простими працівниками, чиї зарплати в 4 рази нижчі від їхніх. Я знаю, що іноді вони отримують і по 20 тис. грн. Співробітники апарату знахабніли остаточно: сидять в теплих кабінетах, не звикли працювати і це при тому, що вони, окрім зарплати отримують премії та надбавки за вислугу років. Деякі примудряються постійно суміщати дві посади, а це − ще до 50% від окладу того, чию роботу, начебто, виконують за сумісництвом. Новий директор почав змушувати працювати співробітників контори, або відмовлятися від суміщення посад. Це відразу дуже не сподобалось багатьом. Виник конфлікт…

- Ви стверджуєте, що на підприємстві стабільно існували схеми розкрадань? Чи присутні вони зараз?

- Ще раніше, до приходу Чижа, були факти розкрадань в особливо великих розмірах. І причетні до цього намагалися через страйк заблокувати хід справі. А як це зробили? Централізовано не дали можливість заплатити премії робітникам, заблокувавши підхід до кабінету, вивели людей на мітинг під приводом, що зарплати не сплачуються. Хоча ми всі гроші отримали вчасно. І зарплату, і премію. Залишалася тільки премію за вислугу отримати. За фактом, працівники контори обвели нас довкола пальця. Просто підставили...

- Як Вам жилося при старому керівництві лісгоспу?

- Всі знають, які тоді діяли схеми – ліс без домовленостей не зміг би купити ніхто. Зараз почнуться суди по кримінальних справах за хабарі та махінації протягом останніх десяти років. Наші бізнесмени постійно ходили з валізами в кабінет колишнього директора, щоб домовитися за поставки лісу.

- Якщо за Чижа корупційні схеми прикрили, тоді чого ж люди вийшли на мітинг?

- Ми наламали дров і самі себе підставили, виходить, − вийшли підтримати негідників. Тепер через страйк виробництво впало. В кінці місяця зарплата ще буде нормальною, тому що вона за листопад, за той місяць, коли ще був Чиж. До-речі, всі помітили, що при Чижу фінансові показники істотно зросли, якщо порівняти з попередніми місяцями, а от наступну зарплату отримаємо напевно маленьку, бо машин тепер відправляється мало, в конторі ніхто особливо не працює. Видно доведеться тугіше затягувати паски.

Олег Лисак
PR

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини