Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:44:48

"Чернігівгаз" встановлює 2,4 тис. додаткових квартирних лічильників газу

16.12.2016   09:53Агенцiя

Держрегулятор затвердив зміни до інвестпрограми ПАТ «Чернігівгаз» на 2016 рік. Згідно нового документу від НКРЕКП компанія має встановити менше будинкових вузлів обліку газу, а вивільнені кошти направити на додаткові квартирні лічильники.

Зміни в Плані розвитку «Чернігівгазу» в першу чергу стосуються заходів, спрямованих на зниження виробничо-технологічних витрат та понаднормованих втрат природного газу, що передбачає забезпечення комерційного обліку газу у побутових споживачів. Окрім цього, в інвестпрограму внесені коригування в заміну декількох аварійних ділянок газопроводів.

Тепер зменшено річний план по будинковим лічильникам – на це замість раніше затверджених 28,3 млн грн. виділено 16,2 млн грн. За рахунок невикористаних витрат на встановлення будинкових лічильників нацрегулятор вирішив збільшити фінансування індивідуальних лічильників на 4,8 млн грн., що дозволить додатково встановити в квартирах з плитами і водонагрівачами майже 2,4 тис приладів. Після цього загальна кількість квартирних газомірів, закладених в програму на 2016 рік, становитиме 4,5 тис.

«Виконання нового плану розвитку в частині установки лічильників дозволить забезпечити облік енергоресурсу майже в 54,5 тис. житлових приміщень. Після цього нам залишиться облаштувати лічильниками близько 16% домогосподарств. Це потрібно буде зробити до початку 2018 року, як того вимагає Закон, адже саме з цього терміну заборонено транспортувати газ без приладів обліку», - повідомив технічний директор «Чернігівгазу» Віталій Черчович.

На сьогодні «Чернігівгаз» змонтував 352 шафові установки, в яких вже встановлено 285 загальнобудинкових лічильників газу. Після введення в експлуатацію та підписання відповідних договорів з балансоутримувачами, споживачі, які не мають індивідуальних приладів почнуть отримувати платіжки за показаннями надомних лічильників.

Облаштування багатоповерхівок приладами обліку відбувається за рахунок тарифної виручки «Чернігівгазу». Бюджет і перелік адрес будинків затверджений НКРЕКП в новій інвестпрограмі «Чернігівгазу» на 2016 рік. ЇЇ можна переглянути на сайті газорозподільної компанії в розділі «Інвестпрограма». Законом «Про забезпечення комерційного обліку природного газу» також перебачено, що фінансування установки газових лічильників може відбуватися за бюджетні кошти та за рахунок самих споживачів.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини